Missä järki? 10-vuotias poika asetettiin pitkään pelikieltoon – halusi vain pelata jääkiekkoa

10-vuotias Bryce Kohler ei saa pelata enää tällä kaudella Kanadan Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa.
10-vuotias Bryce Kohler ei saa pelata enää tällä kaudella Kanadan Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa.

Vasta 10-vuotias pikkupoika Bryce Kohler asetettiin Kanadassa pelikieltoon, kun hän pelasi saman kauden aikana kahdessa eri sarjassa.

Kanadan Albertasta kotoisin oleva Bryce Kohler ei saa tällä hetkellä pelata jääkiekkoa ollenkaan. Hänet nimittäin asetettiin pelikieltoon, kun hän pelasi kahdessa eri juniorisarjassa.

Kohler aloitti kautensa kotikaupunkinsa joukkueessa, Atom 1 CR Knightsissa. Hän kuitenkin rikkoi sääntöjä alettuaan pelata niin ikään Team Revolutionissa, joka pelaa selkeästi kovemmassa sarjassa – niin sanotussa ”superliigassa”.

Joku oli huomannut tämän ja ”kannellut” Kohlerista Albertan paikalliseen jääkiekkoliittoon, minkä myötä Kohler asetettiin koko loppukauden kattavaan pelikieltoon.

Todellisuudessa kyse on paljon suuremmasta väännöstä, sillä aiemmin tekstissä mainittu superliiga ei ole Hockey Albertan alainen sarja. Niinpä Kanadan Jääkiekkoliitto päätti, että mikäli junioripelaaja pelaa superliigassa, hänellä ei ole enää oikeutta pelata liiton alaisissa sarjoissa.

– Tämä saatetaan mieltää liian kovaksi kohteluksi, mutta tässä on kyse linjauksesta, joka antaa pelaajalle sekä hänen vanhemmilleen mahdollisuuden valita, missä hän pelaa, Hockey Albertan puhemies Brad Lyon paalutti CBC:lle.

– Mutta heidän on valittava vain toinen – molemmissa ei voi pelata.

Itse asiassa superliigassa pelaava Team Revolution, jossa siis Bryce Kohler kävi pelaamassa vain muutaman ottelun eikä edes ollut joukkueen varsinainen jäsen, perustettiin vain siksi, kun juniori-isä Jim Pickford kyllästyi Kanadan Jääkiekkoliiton toimintaan.

– Kyllästyin siihen touhuun, enkä nähnyt liiton alaisessa sarjassa pelaamisen tuovan mitään lisäarvoa lapsilleni. Niinpä perustimme oman brändimme.

– Kyse on puhtaasti diktatuurista. He ovat tottuneet siihen, että he voivat tehdä mitä tahansa, koska vanhemmat pelkäävät lapsiensa uralle ilmestyvän ylitsepääsemättömiä esteitä.

10-vuotias Bryce Kohler: ”Tunnen oloni todella surulliseksi”

10-vuotiaan Brycen vanhemmat ovat käyneet pelikiellosta todella kierroksilla, sillä he vain halusivat antaa pojalleen mahdollisuuden pelata lisää pelejä jossain muualla; ennen kaikkea kovempia pelejä.

– Minusta he kohtelevat häntä väärin ja kovakouraisesti. Me vain halusimme mahdollistaa hänelle lisää otteluita. Olemme ennen kaikkea vihaisia itse tämän säännön osalta, koska sen myötä hän ei käytännössä ottaen voi pelata kuin alemmassa juniorisarjassa, Brycen isä toteaa.

Bryce itse kirjoitti sydäntäsärkevän kirjeen Hockey Albertalle, anoen mahdollisuutta edustaa kotikaupunkinsa seuraa, mutta edes se ei ole auttanut.

– Tunnen oloni todella surulliseksi, kun joudun kuulla kavereideni puhuvan isoista otteluista, joissa minä en saanut pelata.

– En vain ymmärrä sitä, etten saa mennä pelaamaan ylimääräisiä otteluita, jos minulla ei ole peliä ja muussa tapauksessa istuisin vain kotona sohvalla tekemättä mitään.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kyseinen sääntö, joka siis estää juniorijääkiekkoilijaa pelaamasta kahdessa eri tasoisessa juniorisarjassa, on hiertänyt pahasti jääkiekkoväkeä, mutta kukaan ei uskalla puhua asiasta ääneen – sitä kautta saattaa päätyä Kanadan Jääkiekkoliiton mustalle listalle, tai näin uskoo ainakin Brycen isä.

– Muut pelkäävät tehdä saman kuin minä olen nyt tehnyt – puhua ääneen. Kaikki pelkäävät Kanadan Jääkiekkoliittoa, koska he eivät halua joutua liiton mustalle listalle koko elämänsä ajaksi.

Brycen kirjoittaman kirjeen löydät TÄÄLTÄ.

Muut puhuttavat jääkiekkoaiheiset artikkelit löydät TÄMÄN LINKIN kautta.