Video: Ai miksi maalivahteja kutsutaan oudoiksi? Kanadan Carter Hart väläytti oman esimerkkinsä

Eilen käynnistyneissä nuorten MM-kisoissa ollaan nähty jo loistava esimerkki siitä, miksi maalivahteja kutsutaan lajipiireissä oudoiksi yksilöiksi.

Maalivahdit ovat yleensä joukkuidensa selkärankoja, sillä ilman voittavaa maalivahtia on myös hyvin vaikeaa voittaa otteluita. Yleensä homma toimii myös toisinpäin, sillä joukkueiden kamppailut voivat usein myös kaatua heikkoon maalivahtipelaamiseen.

Siinä samalla kassarit tunnetaan myös eritoten laji-ihmisten silmissä outoina yksilöinä. Yleensä tämä on kuitenkin harmitonta, sillä kyse on ainoastaan siitä, että veräjänvartijoilla on etenkin pelipäivinä outoja rituaaleja.

Yksi tällainen tapaus nähtiin eilisessä Kanada-Suomi-ottelussa, jonka kanukit vei nimiinsä lukemin 4-2. Ottelussa nähtiin myös yksi totaalinen oikeusmurha, kun ottelun tuomaristo päätti hyväksyä Boris Katchoukin kyseenalaisen 1-0-osuman. Voit lukea asiasta lisää TÄSTÄ.

Joka tapauksessa maalivahdin outo alkurituaali nähtiin Kanadan Carter Hartin toimesta, joka ei suostunut poistumaan jäältä kuin vasta siinä vaiheessa, kun jokainen muu pelaaja oli jo pukukoppikäytävän puolella. Tämä koski myös Suomen kakkosvahtina toiminutta Lassi Lehtistä, joka otti normaalien jäälämpöjen päälle vielä omaa lämpöään.

https://www.instagram.com/p/BdLpJEsBqEw/?taken-by=tsn_official

Jos video ei näkynyt, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

MM-turnauksen otteluohjelman ja aikataulun löydät TÄSTÄ LINKISTÄ.

Lisää Leijonat-aiheisia uutisia löydät sivustomme Maajoukkue -osiosta.