NHL-pelaajat äänestivät: Aleksander Barkov yksi aliarvostetuimmista!

Aleksander Barkov nähdään yhtenä NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista.
Aleksander Barkov nähdään yhtenä NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista. Kuva: Getty Images

Yli 500 NHL-pelaajaa äänestivät muun muassa siitä, ketkä pelaajat ovat NHL:n aliarvostetuimpia, ja Aleksander Barkov päätyi tuolle listalle.

Jokainen suomalainen tietää kyllä, miten hyvä pelaaja Aleksander Barkov on. Hänen arvostuksensa on huipussaan myös Florida Panthers -organisaatiossa, mutta muutoin hän ei missään nimessä saa ansaitsemaansa arvostusta.

Tämän tiedostavat myös muut NHL-pelaajat. Heiltä nimittäin kysyttiin NHLPA:n kyselyssä, että ketkä pelaajat ovat NHL:n aliarvostetuimpia: 22-vuotias suomalaissentteri päätyi tuolle listalle.

Barkov keräsi yli 500 NHL-pelaajan antamista äänistä kuusi prosenttia ja näin ollen hänet katsottiin maailman kovimman kiekkoliigan neljänneksi aliarvostetuimmaksi pelaajaksi.

Aliarvostetuimman tittelin vei Washington Capitalsin Nicklas Bäckström (8,6 %), kakkosena oli St. Louis Bluesin Jaden Schwartz (6,8 %) ja kolmantena Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov (6,2 %). Barkovin takana viidentenä oli Buffalo Sabresin Ryan O’Reilly (2,3 %), joten kärkinelikko oli täysin omilla luvuillaan.

Yksi suurimmista syistä sille, ettei Barkov saa NHL:ssä ansaitsemaansa huomiota, johtuu siitä, että hän ei pelaa perinteikkäällä jääkiekkomarkkina-alueella. Jääkiekko on Floridassa edelleen täysin lapsenkengissä ja kukaan ei seuraa Panthersin toimia yhtä tarkasti kuin hieman perinteikkäämpien seurojen.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Barkovin tilannetta ”ei auta” myöskään se, että hän on äärimmäisen nöyrä ja hiljainen kaveri, joka ei pidä millään muotoa meteliä tekemisistään; hän vain tekee omat työtehtävänsä niin hyvin kuin pystyy.

Etenkin kuluvan kauden osalta se työnjälki onkin ollut silmiä hivelevää katseltavaa: Aleksander Barkov on laittanut jo piste-ennätyksensä uusiksi ja pelannut kauden ensimmäiset 63 otteluaan yli piste per peli -keskiarvolla.

Barkov tunnetaan paitsi hyökkäyspään taidoistaan, myös erinomaisena kahden suunnan hyökkääjänä, ja monet ovatkin nostaneet hänen nimeään esille, mitä tulee NHL:n parhaalle puolustavalla hyökkääjälle jaettavaan Frank J. Selke -palkintoon. Tässäkin kohtaa ongelmaksi saattaisi kuitenkin muodostua jo edellä esitettyjen seikkojen lisäksi se, mikäli Panthers jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Barkovin tilastot löydät kätevästi TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018