Aleksander Barkov jälleen ilmiliekeissä – pisteputki jo 7 ottelun mittainen!

Aleksander Barkov on ollut pysäyttämättömässä vireessä jo yli kuukauden päivät.
Aleksander Barkov on ollut pysäyttämättömässä vireessä jo yli kuukauden päivät.

Florida Panthersin Aleksander Barkov vietti viime yönä kolmen tehopisteen iltaa paikallisottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Kotijoukkueena toimineen Tampa Bay Lightningin ja vieraaksi saapuneen Florida Panthersin paikallistaistosta tuli todella vauhdikas ottelu, joka piti sisällään peräti yhdeksän osumaa sekä jatkoaikaratkaisun.

Lightning siirtyi ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa nopeasti kahden maalin johtoon, kun Yanni Gourde ja J.T. Miller osuivat pienen ajan sisään. Panthers iski kuitenkin tärkeän kavennusosuman, kun Nick Bjugstad kavensi aikaan 18:23.

Heti toisen erän alkajaisiksi Gourde siirsi illan toisella osumallaan salamapaidat jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Bjugstad kuittasi tämän – niin ikään illan toisellaan – ajassa 33:35. Tällä kertaa oli kuitenkin Lightningin iskeä se niin sanottu pukukoppimaali, kun Alex Killorn osui reippaat kolme minuuttia ennen taukoa.

Panthers sai päätöserään tarvitsemansa alun ja tuli vain 21 sekunnin pelaamisen jälkeen mukaan otteluun. Asialla oli – kuinkas muutenkaan – hattutemppunsa sinetöinyt Bjugstad. Syöttöpisteet kirjattiin Michael Mathesonille ja Aleksander Barkoville.

Ajassa 43:53 isäntien Andrej Sustr otti kaksiminuuttisen kampituksesta ja se antoi Panthersille oivan mahdollisuuden nousta ottelussa tasoihin. Vieraat eivät myöskään jättäneet tilaisuuttaan käyttämättä, vaan kymmenen sekuntia ennen jäähyn päättymistä Vincent Trocheck viimeisteli, Keith Yandlen ja Barkovin toimiessa syöttäjinä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lopulta tämä huippujännittävä ottelu venyi jatkoajalle ja siellä voittomaalin iski kotijoukkue, kun Brayden Point pysäytti pelikellot aikaan 62:49.

Todella kuumassa vireessä oleva Panthers vei ottelun laukaukset peräti 49-33, mutta sen oli tällä kertaa tyytyminen vain yhteen sarjapisteeseen.

Ja kuumasta vireestä puheen ollen – sellaisessa jatkaa myös Aleksander Barkov. Hän nimittäin tehtaili tähän otteluun pisteet 0+2 ja venytti pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi: sen aikana hän on tehtaillut tehopisteet 5+7=12.

Itse asiassa 22-vuotias suomalaissentteri on ollut ilmiliekeissä helmikuun alusta alkaen, sillä viimeiseen 15 otteluun hän iskenyt kymmenen maalia ja antanut 13 maaliin johtanutta syöttöä. Kaiken kaikkiaan Barkov, joka johtaa suomalaisten pistepörssiä nyt kahden pisteen erolla Mikko Rantaseen, on tehnyt tällä kaudella 63 ottelussa pisteet 25+41=66.

Barkovin kuluvan kauden ottelukohtaiset tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018