Aleksander Barkov sivuutettiin tylysti – Bergeron jälleen Selke-ehdokas

Aleksander Barkovilta nähtiin huikea kuitti kikkavideoiden tekijä Pavel Barberille.
Aleksander Barkovilta nähtiin huikea kuitti kikkavideoiden tekijä Pavel Barberille. Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov sivuutettiin tylysti, kun NHL julkaisi kolme ehdokastaan NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi – siis Selke Trophy -finalistit.

Suomalaiset saivat eilen ilouutisia, kun NHL julkaisi kolme ehdokastaan NHL:n parhaaksi maalivahdiksi, sillä Nashville Predatorsin Pekka Rinne nimettiin yhdeksi kolmesta finalistista (lue uutinen täältä); itse asiassa Rinne onkin ennakkosuosikki voittamaan Vezina Trophyn.

Myös tälle päivälle odotusarvot olivat varovaisen optimistisia, kun NHL julkisti NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle ojennettavan Selke Trophyn ehdokkaat. Florida Panthersin Aleksander Barkovia nimittäin pidettiin yleisesti ottaen varsin potentiaalisena ehdokkaana, mutta lopulta suomalainen ei mahtunut kolmen finalistin joukkoon.

Aleksander Barkov pelasi kaikista NHL-hyökkääjistä runkosarjassa toiseksi eniten ottelua kohden, teki 79 runkosarjaottelussa tehot 27+51=78, merkkautti tehotilastokseen +9 ja pelasi sekä yli- että alivoimaa. Monien mielestä Barkovin ehdokkuuden esteenä onkin se, että hän pelaa väärällä markkina-alueella – siis Floridassa, jossa jääkiekko ei suinkaan ole se ykköslaji.

Sen sijaan Selkestä kamppaileva Boston Bruinsin Patrice Bergeron, Los Angeles Kingsin Anze Kopitar sekä Philadelphia Flyersin Sean Couturier.

Finaalikolmikosta Bergeronilla on palkintokaapissaan jo neljä Selke-voittoa, sillä hän on saanut kyseisen kunniamaininnan vuosina 2012, 2014, 2015 ja 2017. Kopitar on puolestaan voittanut kyseisen palkinnon vuonna 2016, kun taas Couturier on ensimmäistä kertaa ehdolla.

Finalistien tilastot:

Patrice Bergeron
Boston Bruins

Ottelut: 64
Maalit: 30
Pisteet: 63
Tehotilasto: +21

Sean Couturier
Philadelphia Flyers

Ottelut: 82
Maalit: 31
Pisteet: 76
Tehotilasto: +34

Anze Kopitar
Los Angeles Kings

Ottelut: 82
Maalit: 35
Pisteet: 92
Tehotilasto: +21

Viime vuonna finalistikolmikon joukossa nähtiin suomalaisväriä, kun Minnesota Wildin Mikko Koivu oli ensimmäistä kertaa urallaan Selke-ehdokas.

Barkovin päättyneen runkosarjan ottelukohtaiset tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Sidney Crosby teki historiaa – ohitti Mario Lemieux’n vanhanaikaisella!