Aleksi Rantala siirtyy ammattituomariksi Saksaan – DEL parantaa tuomariensa tasoa

Aleksi Rantala siirtyy Saksaan ammattituomariksi.
Aleksi Rantala siirtyy Saksaan ammattituomariksi.

Kokenut Aleksi Rantala siirtyy Saksaan ammattituomariksi. Kyseisen liikkeen myötä hänestä tulee DEL-liigan seitsemäs kokopäiväinen tuomari.

Saksalainen DEL on nostanut vuosi vuodelta enemmän päätään. Raha liikkuu ja taso on nousussa, mikä näkyi esimerkiksi helmikuun talviolympialaisissa, missä Saksa pelasi itsensä sensaatiomaisesti hopealle saakka. Joukkueen jokainen pelaaja pelasi tuolloin juuri DEL:ssä.

Nyt DEL haluaa myös parantaa tuomaritoimintaansa, minkä vuoksi se on palkannut suomalaisen Aleksi Rantalan liigan uudeksi ammattituomariksi. DEL:ssä on nyt seitsemän kokopäiväistä tuomaria.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Koen tämän hienona mahdollisuutena, johon oli tartuttava. Saksassa on luotu puitteita uudenlaiselle erotuomarijärjestelmälle jo useamman vuoden ajan. DEL-liigan nykytilannetta pyritään parantamaan ulkomaalaisten ammattituomarien avulla, kunnes Saksan oma tuomarikoulutus alkaa tuottaa tulosta, Rantala kertoi Liigan verkkosivuilla.

Rantala on mahdollisuudesta todella innoissaan. Kyseessä on myös miehen uran ensimmäinen kerta, kun hän saa toimia koko kauden ajan täysammattilaisena.

– Tämä on mahtava haaste ja odotan uutta kautta innoissani. Siinäkin mielessä askel on uusi, että tuomitsen ensimmäistä kertaa urallani koko kauden täysammattilaisena. Pitkä kokemus ja näytöt kansainvälisistä peleistä varmasti auttoivat tämän sopimuksen syntymisessä.

Suosittelemme myös:
Harjoituspeleissä kunnon maali-iloittelua – kolmelle joukkueelle viisi maalia täyteen