Aleksi Saarela kaupattiin – Forsling ja Forsberg matkaavat Carolinaan

Aleksi Saarela ripitti Carolina Hurricanesia oikein urakalla.
Aleksi Saarela ripitti Carolina Hurricanesia oikein urakalla.

Suomalaishyökkääjä Aleksi Saarela on kaupattu yhdessä puolustaja Calvin de Haanin kanssa Carolina Hurricanesista muihin maisemiin.

Suomalaishyökkääjä Aleksi Saarela ei ole vielä toistaiseksi pelannut urallaan yhtä ainutta NHL-ottelua, vaikka hän on viettänyt Pohjois-Amerikassa jo edelliset reilut kaksi kautta.

Viime kausi farmissa kulki kuitenkin erinomaisesti, sillä hän teki 69 runkosarjaotteluun 30 maalia ja yhteensä 54 tehopistettä. Kaiken lisäksi Saarela avitti Charlotte Checkerin AHL-mestaruuteen. Pudotuspeleissä suomalainen teki 17 kamppailuun todella komeat seitsemän maalia ja kaiken kaikkiaan 15 pistettä.

Jos suuntaus jatkuu samanlaisena, saattaa hän tehdä NHL-debyyttinsä vihdoin tulevalla kaudella. Se on kuitenkin varma, että tämä ei tule tapahtumaan Carolina Hurricanesin riveissä, sillä seura on kaupannut suomalaisen Chicago Blackhawksiin.

Kaupassa myös puolustaja Calvin de Haan lähetettiin Chicagoon. Vaihdossa Carolina sai puolustaja Gustav Forslingin sekä maalivahti Anton Forsbergin.

Kaupan nimekkäin tekijä on puolustaja de Haan, joka kuittaa 4,55 miljoonaa dollaria kaudesta aina vuoteen 2022 sakka. De Haan pelasi viime kaudella 74 runkosarjaottelua, joissa hän keräsi tililleen tehot 1+13.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Tulokassopimuksensa umpeen pelannut 23-vuotias puolustaja Gustav Forsling on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti. Viime vuosina hissiliikettä NHL:n ja AHL:n välillä tehnyt ruotsalainen pelasi viime kaudella Blackhawksin takalinjoilla 43 ottelua tehoin 3+6.

Entinen lupaus, jo 26 ikävuoteen ennättänyt Forsberg pääsi pelaamaan toissa kaudella Blackhawksissa jo 35 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 90,8/2.97. Menneellä sesongilla Forsberg kuitenkin jämähti jälleen farmiin, pelaten 32 kamppailua tilastoin 91,9/2.64.