Alexandar Georgiev 1. NHL-voittonsa jälkeen – ”Fredrik Norrena oli valmentajani”

Suomalaisille erittäin tuttu Alexandar Georgiev torjui NHL-uransa avausvoiton.
Suomalaisille erittäin tuttu Alexandar Georgiev torjui NHL-uransa avausvoiton. Kuva: Getty Images

Erinomaisesti ensimmäisissä peleissään NHL:ssä onnistunut Alexandar Georgiev, joka on suomalaisille tuttu nimi TPS:stä, pääsi juhlimaan avausvoittoaan.

Vanha sanonta ”kolmas kerta toden sanoo” piti Alexandar Georgievin kohdalla enemmän kuin hyvin paikkansa, sillä hän torjui NHL-uransa kolmannessa startissaan ensimmäisen voittonsa.

Voitto irtosi vierasottelussa Edmonton Oilersista, kun New York Rangers haki Albertasta pisteet lukemin 3-2. Georgiev torjui ottelussa 35 kertaa ja näin ollen pesi maalivahtien kaksintaistossa Cam Talbotin, joka on entinen Rangersin kakkosvahti.

Vaikka siis TPS:stä varsin tuttu Georgiev oli pelannut myös kaksi edellistä otteluaan hyvin, voittoa täytyi odottaa kolmanteen peliin, ja se kyllä maistui. 22-vuotias venäläisvahti olikin tänä tunteikkaana hetkenä erittäin kiitollinen etenkin Fredrik Norrenalle.

– Tämä tuntuu epätodelliselta – ikään kuin unelta. Tämä on uskomaton tunne ja tulen taatusti muistamaan sen koko loppuelämäni ajan, ottelun kakkostähdeksi valittu, ja NHL:n historian ensimmäinen bulgarialaissyntyinen pelaaja, Alexandar Georgiev tunnelmoi ottelun tauottua Sportsnetin mukaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Fredrik Norrena oli maalivahtivalmentajani Suomessa. Harjoittelin 10-vuotiaasta lähtien hänen maalivahtikoulussaan joka kesä. Kun olin 18-vuotias, hän kutsui minut tryoutille ja lopulta pääsin mukaan joukkueeseen.

Georgievin torjuntaprosentti näistä kolmesta ensimmäisestä NHL-ottelusta on erittäin hyvä 92,98, ja mikäli otteet jatkuvat nähdyn kaltaisina, on paljon mahdollista, että hän aloittaa ensi kauden Henrik Lundqvistin kakkosvahtina Manhattanilla.

Nykyisen kakkosvahdin Ondrej Pavelecin, joka on tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi sivussa, sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen ja ottaen huomioon Rangersin osittaisen uudelleenrakennusprosessin – on vaikea nähdä, että kokenut tshekkivahti saisi jatkosopimusta.

Georgievin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018