Seuralla loukkaantumishuolia – TPS:stä tuttu Alexandar Georgiyev debytoi NHL:ssä jo pian?

Alexandar Georgiyev saattaa debytoida NHL:ssä aivan piakkoin.
Alexandar Georgiyev saattaa debytoida NHL:ssä aivan piakkoin. Kuva: Getty Images

Turun Palloseurasta tuttu venäläismaalivahti Alexandar Georgiyev saattaa debytoi maailman parhaassa kiekkoliigassa jo piakkoin.

Venäläisvahti Alexandar Georgiyev pelasi TPS:n riveissä vuodet 2014-2017. Hän edusti tänä aikana sekä seuran A-junioreita että edustusjoukkuetta.

Loistavan viime kauden päätteeksi, kun venäläinen torjui 27 Liiga-ottelussa tilastoin 92,3/1.70, siirtyi Georgiyev Pohjois-Amerikkaan, New York Rangersin organisaatioon. 22-vuotias venäläinen on pelannut koko alkukauden AHL-seura Hartford Wolf Packissa, mutta nyt hänet on kutsuttu Rangersin riveihin.

Syynä tähän on kakkosvahti Ondrej Pavelecin loukkaantuminen. 30-vuotias tshekkivahti on reväyttänyt polven sivusiteensä, minkä vuoksi hän joutuu huilaamaan seuraavat 2-3 viikkoa. Asiasta kertoo muun muassa TSN.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Tämä tarkoittaa sitä, että Georgiyevin NHL-debyytti on hyvin lähellä. Rangers pelaa esimerkiksi seuraavan kahden viikon aikana kuusi ottelua, mukaan lukien yhden back-to-backin, joten on todella epätodennäköistä, että ykkösvahtina toimiva Henrik Lundqvist pelaisi näitä jokaisen kamppailun.

Jos 35-vuotias ruotsalainen kaipaa siis lepoa, on tällöin Georgiyevin vuoro luistella maalinsuulle. Hän on nimittäin Pavelecin loukkaantumisen ajan Rangersin kakkosvahti.

TSN:n uutinen Pavelecin loukkaantumisesta TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
U20 MM-kisapaikat valittu vuoteen 2032 saakka – Suomi saa kisat kertaalleen