VIDEO: Kädet kattoon! Alexander Ovechkin voitti NHL:n kovimman laukauksen

Alexander Ovechkin vei nimiinsä NHL:n kovimman laukauksen.
Alexander Ovechkin vei nimiinsä NHL:n kovimman laukauksen.

NHL:n All Star -tapahtuman taito-osiot läpikäytiin eilen. Yksi osioista oli kovin laukaus, jonka vei nimiinsä Washington Capitalsin Alexander Ovechkin.

Yksikään venäläiskiekkoilija ei ole voittanut NHL:n kovinta laukausta nimiinsä sitten vuoden 2002, kun legendaarinen Sergei Fedorov vei tittelin nimiinsä.

Jokunen vuosi tästä, tarkemmin sanottuna 16 vuotta, ja NHL:n kovin lämäri meni venäläispelaajalle. Nimittäin Washington Capitalsin supertähti Alexander Ovechkin pamautti vetonsa kovuudeksi 101,3 mailia tunnissa, joka on meille tutummin huikaisevat 163 kilometriä tunnissa.

Show-miehenä tunnettu Ovechkin intoutuikin tuulettelemaan kovaa laukaustaan, mikä on taitokisoissa epätyypillinen teko. Yleensä kyse on puhtaasti hauskanpidosta, eikä varsinaisesta kilpailusta. On toki myönnettävä, että Ovechkinin lämäri lähti poikkeuksellisen kovaa. Yksikään toinen pelaaja ei esimerkiksi onnistunut rikkomaan 100 mailin maagista rajaa.

Jos et saa videota näkyviin, voit katsoa sen myös tästä.

Ovechkinia pidetään yleisesti lajin yhtenä kaikkien aikojen parhaina maalintekijöinä. Hän on pelannut NHL-kaukaloissa tähän mennessä 970 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt todella kovat 588 täysosumaa ja yhteensä 1 088 tehopistettä.

Suosittelemme myös:
Pohjois-Amerikassa kiertää valtava huhu – Carey Price matkalla St. Louisiin?