Alexander Ovechkinista paljastui täysin käsittämätön tilastofakta – aivan omassa luokassaan

Alexander Ovechkin on täysin omassa luokassaan, mitä tulee vuosikymmenen parhaisiin maalintekijöihin.
Alexander Ovechkin on täysin omassa luokassaan, mitä tulee vuosikymmenen parhaisiin maalintekijöihin. Kuva: Getty Images

Alexander Ovechkinia pidetään yleisesti NHL:n yhtenä kaikkien aikojen maalintekijöistä. Nyt paljastunut tilastofakta puoltaa tätä erittäin vahvasti.

Vuosikymmen lähestyy kovaa vauhtia loppuaan, mikä tarkoittaa myös sitä, että Twitterissä on alettu kaivelemaan tilastoja vuosikymmenen parhaista pistenikkareista.

2010-luvun paras pistemies on vielä tällä hetkellä Sidney Crosby, joka on tehnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana 630 otteluun 788 tehopistettä. Kakkosena kyseisessä tilastossa on 732 runkosarjaottelua pelannut Patrick Kane, joka on haalinut kasaan 787 pistettä, eli vain yhden vähemmän kuin Crosby.

Syötöissä tämän hetken ykkönen on Nicklas Bäckström, joka on syöttänyt 716 runkosarjaotteluun 506 maalia. Haastajan roolissa on Claude Giroux, jolla on 768 runkosarjakamppailusta 502 avustusta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Maalien suhteen Alexander Ovechkinista on paljastunut sen sijaan täysin uskomaton tilastofakta. Osan mielestä kaikkien aikojen paras maalipyssy on tehnyt 2010-luvulla 434 täysosumaa. Kakkosena on sen sijaan Steven Stamkos, jolla maaleja on 360 kappaletta.

Vaikka Ovechkin olisi ollut tyystin pelaamatta vuosina 2010-12, olisi hän tästäkin huolimatta vuosikymmenen paras maalintekijä. Ovechkin on tehnyt vuodesta 2012 lähtien nimittäin 362 täysosumaa, mikä on kaksi enemmän kuin Stamkosilla vuosina 2010-2019.

NHL:n vuosikymmenen parhaat pistemiehet:

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.