Siirtopyynnön jättänyt Anthony Duclair sai haluamansa – siirtyy Arizonasta Chicagoon

Anthony Duclair sai haluamansa, kun hänet kaupattiin Arizona Coyotesista Chicago Blackhawksiin.
Anthony Duclair sai haluamansa, kun hänet kaupattiin Arizona Coyotesista Chicago Blackhawksiin.

Huolimatta 22 vuoden iästään, vuonna 2013 NHL:ään varattu Anthony Duclair on vaihtanut NHL-seuraa jo kahdesti.

Viime viikolla Pohjois-Amerikasta kantautui huhu, jonka mukaan Anthony Duclair olisi jättänyt siirtopyynnön Arizona Coyotesin seurajohdolle.

Mitään varsinaista vahvistusta tälle huhulle ei saatu muuta kuin tänään – torstain vastaisena yönä Suomen aikaa – kun hänet kaupattiin Chicago Blackhawksiin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan siirtyy slovakkihyökkääjä Richard Panik.

Lisäksi vaihtokaupassa siirtyi myös kaksi muuta pelaajaa, kun kuluvalla kaudella viisi NHL-ottelua pelannut Adam Clendening matkasi Panikin mukana Chicagoon ja Arizonaan lähti puolestaan 22-vuotias Laurent Dauphin, joka on itse asiassa pelannut aiemminkin Coyotesissa.

Blackhawks saa Duclairista todella lupaavan pelaajan, joka on iskenyt toistaiseksi parhaalla NHL-kaudellaan (2015-16) 81 runkosarjaotteluun tehopisteet 20+24.

Tämä tapahtui hänen ensimmäisellä Coyotes-kaudellaan, kun hänet oli kaupattu New York Rangersista Arizonaan, mutta sen jälkeen Duclairin viime kausi meni pahasti penkin alle, kun hän pelasi 58 runkosarjaottelua ja teki niissä vain 15 tehopistettä.

Kuluvalla kaudella Duclair on petrannut tehopisteiden valossa viime kaudesta, sillä hänellä on 33 ottelun jälkeen kasassa pisteet 9+6=15, mutta eväitä on vielä paljon nähtyä parempaan.

Coyotesiin suuntaava 26-vuotias Panik haki puolestaan vuoden 2009 tulleen NHL-varauksensa jälkeen pitkään kotiaan NHL:stä ja lopulta se löytyi Chicagosta. Hän nakuttikin viime kaudella, joka oli siis hänen ensimmäisensä Blackhawks-paidassa, 82 runkosarjaotteluun hienot tehot 22+22=44.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Myös kuluvalla kaudella slovakialaislaituri on ollut hyvässä vedossa, sillä hänellä on 37 ottelusta kasassa tehot 6+10=16, mutta se seuraava askel on jäänyt ainakin alkukauden perusteella ottamatta. Kokonaisuudessaan Panikilla on vyöllään 300 NHL:n runkosarjaottelua ja pisteet 53+54=107.

Kuluva kausi on ollut pettymyksellinen sekä Blackhawksille että Coyotesille, sillä ensimmäisenä mainittu majailee niukasti Läntisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla, vain pisteen päässä divisioonansa jumbosijasta, ja Coyotes, joka teki kesän aikana kovia satsauksia, on puolestaan koko NHL:n heikoin joukkue.

Mikäli haluat käydä tutustumassa tarkemmin kaupassa siirtyneisiin pelaajiin, voit tehdä sen TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös katsastamaan NHL:n tähdistöviikonloppuun nimetyt pelaajat:
Upeita suomalaisuutisia – Aleksander Barkov ja Pekka Rinne NHL All Star -tapahtumaan