Video: Ässien Antoine Laganiere sai kolmen ottelun pelikiellon – HPK:n Miro Karjalaiselle kaksi ottelua

Antoine Laganiere Ässät / Laitataklaus.com

Viime perjantaina Sportin ja Ässien välisessä ottelussa suihkuun lentänyt Antoine Laganiere on saanut Liigalta kolmen ottelun pelikiellon.

Laganiere sai Vaasan perjantai-illan ulosajon, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain kolme sekuntia. Ässien kultakypärä taklasi ikävästi Sportin Filip Riskaa päähän eikä tuomaristolla ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa suihkukomennus.

– Delegaation näkemyksen mukaan Laganièren kyynärpään osumisessa vastustajan päähän ei ole tahallisuutta. Delegaatio kuitenkin katsoo, että Laganière pelaa tilanteen huolimattomasti ja on joka tapauksessa vastuussa kohollaan olevasta kyynärpäästään, Liigan tiedotteessa todetaan.

Myös HPK:n Miro Karjalainen sai pelikieltoa

Kärppien Jari Sailion kanssa lauantaina tapellut HPK:n Miro Karjalainen on tuomittu kahden ottelun pelikieltoon Liigan toimesta.

– Delegaatio korostaa sitä, että Karjalainen aloittaa nyrkkitappelun tappeluhaluttoman pelaajan kanssa, joka ei missään vaiheessa pudota pelihanskojaan. Delegaatio toteaa, että Karjalaisen toiminnassa on kysymys kentällä olevan pelaajan suorittamasta yksipuolisesta ”noudosta”, Liigan tiedotteessa kerrotaan.

– Niin sanottuun jääkiekon sisäiseen koodistoon liittyvät muistutukset vastustajan pelaajille hoidetaan jääkiekon säännöistä riippumatta usein kaukalossa pelaajien toimesta. Karjalaisen toiminta – erityisesti tappeluhaluttoman pelaajaan kohdistettu nyrkkitappelu – ei kuitenkaan ole hyväksyttävä tapa toimia. Rangaistusten jakaminen ei tapahdu Liigassa pelaajien taholta.

Antoine Laganiere lensi ulos Vaasassa