Antti Niemen huippuotteet jatkuvat – nollapeli vain minuuttien päässä

Antti Niemen vahvat otteet Montreal Canadiensin maalilla saivat jatkoa.
Antti Niemen vahvat otteet Montreal Canadiensin maalilla saivat jatkoa. Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensissa pelaavan suomalaisvahti Antti Niemen osalta kuluva kausi on ollut melkoista vuoristorataa.

Ensiksi kesällä Antti Niemen sopimus ostettiin ulos Dallas Starsin toimesta. Uusi ottaja löytyi Pittsburgh Penguinsin muodossa, mutta koppi ei tarttunut ja kokeneen suomalaisen osalta sekä esitykset että tilastot olivat katastrofaalisella tasolla.

Lopputuloksena oli se, että Penguins asetti kokeneen Niemen waiver-listalle ja sieltä hänet poimi Florida Panthers.

Homma ei kuitenkaan juuri muuttunut ja jälleen kerran hänet iskettiin samaiselle listalle.

Eikä aikaakaan, kun Montreal Canadiens, joka oli ilman loukkaantunutta ykkösvahtiaan Carey Pricea, päätti antaa kokeneelle suomalaiselle vielä yhden mahdollisuuden.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ja tuohon mahdollisuuteen 34-vuotias konkari on toden teolla tarttunut. Etenkin viime aikoina kiekko on tarttunut erinomaisesti, sillä kahdeksasta viimeisestä ottelustaan Niemen torjuntaprosentti on hienosti 92,11 ja mukaan mahtuu yksi selkeästi tilastoa heikentävä ottelu.

Viime yönä Niemi, joka valittiin ottelun kolmostähdeksi, torjui 3-1-kotivoiton New York Rangersista, hypätessään tolppien väliin Pricen kokeman päävamman seurauksena.

”Nemo” pysäytti ottelussa 31 kiekkoa ja hänen kauden ensimmäinen nollapelinsä jäi vain kolmen minuutin päähän, kun Rangersin Kevin Hayes iski kavennusmaalin ylivoimalla aikaan 57:00.

Myös toisessa päässä nähtiin erinomaista maalivahtityöskentelyä, sillä Turun Palloseurasta New York Rangersiin siirtynyt Alexandar Georgiev pelasi NHL-uransa ensimmäisen ottelun, pysäytti 38 laukausta ja antautui vain kertaalleen.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018