Antti Niemi pääsi vihdoin pelaamaan – vahvat otteet jatkuivat, torjui Washingtonin nurin

Jokerit tiedotti hankkineensa riveihinsä Antti Niemen.
Jokerit tiedotti hankkineensa riveihinsä Antti Niemen.

Montreal Canadiensissa nykyisin kirjoilla oleva Antti Niemi pääsi pelaamaan ensimmäisen NHL-ottelunsa lähestulkoon kuukauteen.

Antti Niemelle kuluva kausi on ollut ikimuistoinen, vaan valitettavan ikävällä tavalla. Hän sai uuden mahdollisuuden heikosti sujuneen viime kauden jälkeen, kun Pittsburgh Penguins kiinnitti hänet vapailta pelaajamarkkinoilta.

Niemi ei kuitenkaan käyttänyt tätä mahdollisuutta hyväkseen, vaan hän päätyi kolmen pelatun ottelun jälkeen waiver-listalle ja sitä kautta Florida Panthersiin.

Pittsburghissa 34-vuotias suomalainen päästi kolmeen otteluun 16 maalia, eikä homma sujunut paljon paremmin myöskään Panthersissa. Toki maaleja hän päästi vain viisi, mutta ne syntyivät kahden puolikkaan ottelun aikana.

Lopulta edessä oli jälleen waiver-lista ja uusi siirto, tällä kertaa Montrealiin. Näillä näkymin kanadalaisseura näyttäisikin jäävän suomalaisen loppukauden kodiksi, sillä hän ollut joukkueen matkassa jo yli kaksi kuukautta.

Ja itse asiassa Niemi on pelannut ”Habsissa” varsin hyvin, lukuun ottamatta sitä aivan ensimmäistä ottelua, jossa hän pääsi 11 minuuttiin kolme maalia ja joutui vaihtoon. Hän on nimittäin tuon karmaisevan debyytin jälkeen pelannut neljä ottelua ja torjunut ne torjuntaprosentilla 92,44.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Viime yönä Niemi sai myös kauden ensimmäisen voittonsa, kun hänet päästettiin tositoimiin ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 23. päivän. Canadiens haki vieraskaukalosta arvokkaan 3-2-voiton Washington Capitalsista ja kokenut suomalaisvahti pysäytti ottelussa 24 kiekkoa.

– Tämä oli totta kai jättimäinen voitto joukkueelle, mutta sitä se oli myös minulle henkilökohtaisesti. Kauden ensimmäinen sekä ensimmäinen tässä joukkueessa.. Edellisestä oli vierähtänyt jo pitkä aika, joten tämä oli minulle erityislaatuinen ottelu ja voitto, Antti Niemi tunnelmoi The Athleticin toimittaja Arpon Basulle ottelun jälkeen.

Ottelun tarkemmat tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Aleksander Barkovin hirmuvire kestää – koko NHL:n ykkönen alivoimalla!