Antti Raanta torjui Tampan nurin – mykistävän kova maaliskuu sai jatkoa!

Antti Raanta nappasi upean torjunnan ja syöttöpisteen viime yön kamppailussa.
Antti Raanta nappasi upean torjunnan ja syöttöpisteen viime yön kamppailussa. Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesin suomalaisvahti Antti Raanta on ollut kuluvalla kaudella yksi NHL:n parhaista maalivahdeista, siis kunnossa ollessaan.

Antti Raannalle ensimmäinen kausi Arizona Coyotesin maalilla on ollut loukkaantumisten värittämä. Kaikki lähti liikenteeseen jo alkukaudesta, kun suomalaisvahti loukkaantui ensimmäisen kerran ennen kuin NHL:n runkosarja ehti edes alkaa.

Mutta terveenä ollessaan 28-vuotias Raanta on ollut kertakaikkisen loistava: hänen torjuntaprosenttinsa (92,70) on kaikista vähintään 30 ottelua tällä kaudella pelanneista maalivahdeista neljänneksi paras ja hänellä on kuudenneksi alhaisin päästettyjen maalien keskiarvo (2.34).

Tämä kaikki siis yhdessä NHL:n tämän kauden heikoimmista joukkueista.

Myös kuluva kuukausi on kuvastanut erinomaisesti Raannan loistokkuutta. Hän on pelannut maaliskuussa kuusi ottelua, antautunut niissä ainoastaan kymmenen kertaa ja torjuntaprosentti on mykistävä 94,59. Lisäksi hän on voittanut pelaamistaan otteluista viisi.

Viime yönä Raanta valittiin ottelun kolmostähdeksi, kun Coyotes kaatoi vieraskaukalossa runkosarjan voitosta taistelevan Tampa Bay Lightningin lukemin 4-1.

Raannalle iltapuhde oli tällä kertaa varsin helppo, sillä hänen tarvitsi venyä ottelussa kiekon eteen ainoastaan 19 kertaa. Hänet onnistui ainoana pelaajana ohittamaan runkosarjan pistepörssin voitosta taisteleva Nikita Kucherov, joka pilasi suomalaisen nollapelihaaveet ylivoimalla aikaan 54:37.

Antti Raanta on tällä hetkellä edelleen ilman jatkosopimusta, mutta sen täytyy olla vain ajan kysymys, sillä hän itsekin on ilmaissut halunsa jatkaa aavikolla.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!