Antti Raanta käynyt läpi ison oppimisprosessin – ”Ei tulla vain kotiin ja pelata Xboxia”

Antti Raanta nappasi upean torjunnan ja syöttöpisteen viime yön kamppailussa.
Antti Raanta nappasi upean torjunnan ja syöttöpisteen viime yön kamppailussa. Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesiin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Antti Raanta on kärsinyt kuluvan kauden aikana valitettavan paljon loukkaantumisongelmista.

Arizona Coyotesin päävalmentajana toimiva Rick Tocchet ilmaisi jo ennen kauden alkua tyytymättömyytensä siihen, millaisessa kunnossa Antti Raanta saapui seuran harjoitusleirille. Tocchet muistutti asiasta jälleen, joskin hän kehui sen jälkeen Raannassa tapahtunutta muutosta.

– Tietenkin olisin toivonut, että hän olisi saapunut tänne paremmassa kunnossa kesällä. Sen jälkeen hän on kuitenkin tehnyt kaiken pyytämämme ja vielä pyydettyä enemmän, Tocchet pohtii AZCentralin haastattelussa.

– Hän syö paljon paremmin (lue: terveellisemmin) ja hän on laihtunut. En näe hänen hengästyvän harjoituksissa. Näen sen kaiken positiivisena, sillä hän oppii ja haluaa olla ykkösvahti.

Suomalaisvahti kärsi jo ennen kauden alkua ensimmäisen loukkaantumisensa ja sen jälkeen niitä on nähty lisää. Esimerkiksi viimeiset kuusi ottelua hän on joutunut huilata alavartalovamman vuoksi.

Raanta kuitenkin muistuttaa, ettei loukkaantumisongelmat ole olleet pelkästään tämän kauden murhe, vaan hän on kärsinyt niistä myös aiempina kausina.

– On olemassa asioita, joita voin ehdottomasti tehdä kesällä paremmin ja olemme jo puhuneet muutoksista. Minulla oli pari loukkaantumisongelmaa New Yorkissa, muun muassa lonkankoukistajien kanssa.

”Hän oli NHL:n TOP2- tai TOP3-maalivahti”

28-vuotias Antti Raanta tietää kuitenkin, mitä hän voi tehdä paremmin pysyäkseen ensi kaudella ehjänä.

– Kun et pelaa niin paljon, ihmiset eivät ehkä tiedä, että sinulla on jokin vamma. Se on haastavaa, kun koko ajan on jotain. Voit hyvin ja sitten yhtäkkiä jotain ilmaantuu. Sinun on kuitenkin vain taisteltava tiesi läpi niistä ja keskityttävä oikeisiin asioihin.

– Pienet lihakset ovat ykkösjuttu ja niihin sinun tulee keskittyä erityisesti maalivahtina. Nivuset ja ylipäätään kaikki lantion alueen jutut… Minun kohdallani se tarkoittaa maltillisuutta venymiskyvyn kanssa. Olen aina ollut liian notkea, ja kun tilanne on tämä, sitä venyy äärirajoille koko ajan.

Raanta korostaa ennen kaikkea sitä, että iän karttuessa oman kehonsa eteen on tehtävä enemmän töitä.

– Ei sitä vain tulla kotiin ja aleta pelaamaan Xboxia. Sitä oppii koko ajan jotain uutta ja se on hyvä asia; mitä vanhemmaksi sitä tulee, sen enemmän sitä alkaa kuunnella omaa kroppaansa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Silloin, kun Raanta on ollut kunnossa, hän on ollut loistava. Siitä kertovat jo pelkät numerot: 39 pelaamastaan ottelusta hänen voittosarakkeensa on 15-15-6, torjuntaprosentti 92,40 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.36 (ennen la-su-yötä). Loukkaantumisongelmat ovat kuitenkin haaste, sillä suomalaisvahdilla ei ole edelleenkään sopimusta ensi kaudeksi.

Coyotes-organisaatiossa ollaan kuitenkin oltu loukkaantumisista huolimatta tyytyväisiä siihen, mitä Antti Raanta on kyennyt seuralle tarjoamaan ja jatkosopimusneuvotteluiden voisi kuvitella olevan lähinnä vain muodollisuus.

– Tähän kauteen mahtuu kuuden viikon jakso, jonka aikana hän oli NHL:n TOP2- tai TOP3-maalivahti. Juuri nyt loukkaantumiset ovat iso ongelma, joka meidän on saatava aisoihin.

– Kun katsotaan aikajanaa syyskuusta tähän päivään, kyse on ollut muutoksesta. Ja hän omaa johtajuutta: olen nähnyt hänen suuttuvan, kun häviämme tai emme tee asioita oikein. Rakastan sitä, että hänellä palaa valtava liekki sisällään.

– Kesä tulee olemaan hänelle jättimäisen tärkeä. Hän tietää, mihin hän terveenä pystyy ja se on hyvä asetelma kesään lähdettäessä, Tocchet päättää.

Raannan tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!