Antti Raanta loisti jälleen ykköstähtenä – koko kalenterivuoden tilastoykkönen

Antti Raanta nappasi upean torjunnan ja syöttöpisteen viime yön kamppailussa.
Antti Raanta nappasi upean torjunnan ja syöttöpisteen viime yön kamppailussa. Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesin suomalaisvahti Antti Raanta on ollut kertakaikkisen uskomattomassa lennossa vuodenvaihteen jälkeen; sen osoittavat tilastotkin.

Antti Raanta valittiin NHL:n viime viikon kakkostähdeksi ja nyt hän on todella kovaa vauhtia matkalla jopa kuluvan viikon ykköstähdeksi.

Hän nimittäin aloitti meneillään olevan viikon torjumalla nollapelin St. Louis Bluesia ja viime yönä hän jatkoi lähestulkoon samaa meininkiä, kun Arizona Coyotes kaatoi vieraskaukalossa Calgary Flamesin lukemin 4-1.

Raanta, joka valittiin pelin ykköstähdeksi, oli ottelussa selkeästi se erottava tekijä, sillä Flames vei maalia kohti ammutut laukaukset murskaavasti nimiinsä 43-21, mutta onnistui ohittamaan suomalaisvahdin vain kertaalleen koko ottelun aikana.

28-vuotiaan Raannan kuluva kalenterivuosi onkin ollut vertaansa vailla: viimeisten reippaan kolmen kuukauden aikana hän on merkkauttanut koko NHL:n kovimman torjuntaprosentin (94,20) sekä alhaisimman päästettyjen maalien keskiarvon (1.83) kaikista vähintään 15 ottelua pelanneista maalivahdeista.

Kerroimme eilen, että Raannalla olisi pöydällään tiettävästi neljän vuoden ja yhteisarvoltaan noin 16-18 miljoonan dollarin arvoinen jatkosopimustarjous (lue uutinen täältä). Coyotesin kannattaisikin pitää huoli siitä, että suomalaisvahti saadaan allekirjoittamaan jatkosopimus mieluusti ennemmin kuin myöhemmin, sillä tällaisilla otteilla hinta kipuaa koko ajan ylöspäin.

Flames-pelureista ainoa Raannan ohittanut nimi oli Nick Shore, joka iski joukkueensa 1-3-kavennuksen toisessa erässä. Vierailta maalinteossa kunnostautuivat Richard Panik, Kevin Connauton, Christian Fischer ja Dylan Strome.

Raannan kuluvaan kauteen voit tutustua tilastojen valossa tarkemmin TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!