Arizona Coyotes antoi potkut kärkivaraukselleen koulukiusaajataustan vuoksi

NHL-seura Arizona Coyotes antoi monoa Mitchell Millerille koulukiusaajahistorian vuoksi. Miller oli Arizonan tämän kesän varaus.

Arizona Coyotes varasi tämän vuoden NHL-draftissa ensimmäisellä varausvuorollaan Mitchell Millerin. Arizonalla oli poikkeuksellisesti ensimmäinen varausvuoro vasta neljännellä kierroksella.

Arizona ja Miller joutuivat kohun keskelle välittömästi varaustilaisuuden jälkeen. Miller oli nuorempana koulukiusannut vakavasti tummaihoista ja kehitysvammaista ikätoveriaan Isaiah Meyer-Crothersia.

Iljettävimpänä tekonaan Miller oli yhdessä ystävänsä kanssa syöttänyt Meyer-Crothersille virtsassa pyörinyttä karkkia. Tämän lisäksi Miller oli pahoinpidellyt ja solvannut rasistisesti uhriaan.

”Kaikki ajattelevat, että hän on nyt niin cool, koska hän pääsi NHL:ään, mutta minä en ymmärrä, miten joku voi olla cool, jos kiusaa toista koko elämän”, Meyer-Crothers sanoi.

Arizona tiesi Millerin varatessaan tämän taustoista, mutta halusi tarjota nuorelle pelaajalle mahdollisuuden kasvaa ihmisenä. Nyt seura kuitenkin pyörsi päätöksensä ja luopui pelaajaoikeuksistaan Milleriin.

”Olemme oppineet tästä tapauksesta enemmän ja ennen kaikkea olemme ymmärtäneet, miten tämä on vaikuttanut Isaiahiin ja Meyer-Crothersin perheeseen”, seuran presidentti Xavier Gutierrez muun muassa kommentoi Arizonan tiedotteessa.


KATSO MYÖS: Leijonien joukkue Karjala-turnaukseen julkistettiin – kaikki pelaajat Liigasta