Artemi Panarin uskomattomassa vireessä – rikkoi kaksi seuraennätystä

Kucherov ja Vasilevskiy houkuttelivat Artemi Panarinia Tampaan.
Kucherov ja Vasilevskiy houkuttelivat Artemi Panarinia Tampaan.

Venäläishyökkääjä Artemi Panarin on ollut uskomattomassa vireessä heti siitä lähtien, kun hän siirtyi Columbus Blue Jacketsin riveihin.

Columbus Blue Jacketsiin täksi kaudeksi siirtynyt venäläistähti oli jälleen viime yönä kovassa vireessä, kun miehen joukkue kohtasi Detroit Red Wingsin. Blue Jackets vei kamppailun nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 5-4 ja Panarin saalisti tililleen tehot 1+2.

Kun Panarin siirtyi Chicago Blackhawksista Columbukseen, riitti hänellä epäilijöitä. Moni oli nimittäin sitä mieltä, että Panarin oli elänyt pitkälti supertähti Patrick Kanen ruokinnasta, mutta mitä vielä. Kun runkosarjaa on nyt jäljellä vielä kaksi ottelua, on venäläinen rikkonut jo oman piste-ennätyksensä NHL:ssä. Tällä hetkellä hänellä on kasassa tehot 27+53 (80).

Panarinin edellinen piste-ennätys oli hänen ensimmäiseltä NHL-kaudeltaan, eli 2015-16. Tuolloin hän teki 80 runkosarjakamppailuun 30 maalia ja yhteensä 77 tehopistettä.

Sen sijaan Kanen tehot ovat tippuneet Panarinin lähdön jälkeen. Hän teki kaudella 2015-16 82 runkosarjaotteluun tehot 46+60 ja viime kaudella samassa ottelumäärässä 34+55. Kuitenkin nyt, kun Kane on joutunut pelaamaan ilman Panarinia, on hänellä kasassa 79 kamppailusta 27 maalia ja yhteensä ”vain” 74 tehopistettä.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!

Panarinin hurjasta tahdista kertoo paljon myös se, että Blue Jacketsin toiseksi paras pistemies, puolustaja Seth Jones, on tehnyt 77 otteluun tehot 16+41, joka on siis 23 pistettä vähemmän kuin Panarinilla. Toiseksi tehoikkaampaan hyökkääjään on vieläkin pidempi matka, 34 pistettä, sillä tulokas Pierre-Luc Dubois on tehnyt 80 otteluun 20 maalia ja yhteensä 46 tehopistettä.

Kaiken lisäksi Panarin teki viime yönä Blue Jacketsin seurahistoriaa kahteen eri otteeseen. Hänen syöttömääränsä, 53, on tätä nykyä Blue Jacketsin seurahistorian kaikkien aikojen kovin. Edellinen ennätys oli Ray Whitneyn hallussa. Siinä samalla Panarin rikkoi Blue Jacketsin yhden kauden piste-ennätyksen. Tähän saakka ennätys oli muuan Rick Nashin hallussa, joka teki kaudella 2008-09 79 tehopistettä.

Panarinin tilastoihin voit sukeltaa tästä.