Artturi Lehkonen ei sanojaan säästellyt – ”Tuntui v**un mahtavalta”

Artturi Lehkonen katkaisi häntä pitkään piinanneen maalittoman putkensa.
Artturi Lehkonen katkaisi häntä pitkään piinanneen maalittoman putkensa. Kuva: Getty Images

Artturi Lehkonen näki piinallisen pitkän maalittoman jaksonsa päättyvän sunnuntai-iltana pelatussa Prime time -ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

Nuori suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen on kärsinyt kuluvalla kaudella niin sanotusta toisen vuoden kirouksesta, johon monet toista vuottaan NHL:ssä pelaavat pelaajat törmäävät.

Pelillisesti Lehkosen otteet ovat olleet monesti paljon tulosta parempia, mutta aivan kuten koko Canadiensin kausi, myös nuoren laiturin kausi on mennyt penkin alle.

Lehkosen kautta kuvastaakin se, että vielä ennen sunnuntai-illan ottelua Ottawa Senatorsia vastaan hän vaelsi peräti 24 ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa. Toisin sanoen hän oli tehnyt edellisen osumansa 30. lokakuuta – siis yli kolme kuukautta sitten.

Myös edellisten maalien aikaan vastassa oli Senators ja tuolloin hän osui kahdesti, kuten myös eilisiltana, joten nähtävästi kanadalainen kiistakumppani sopii Lehkoselle. Itse asiassa Lehkonen on iskenyt kuluvalla kaudella kokonaisuudessaan neljä maalia ja siis kaikki Senatorsin verkkoon.

Sunnuntain pelin jälkeen Lehkonen olikin valtavan helpottunut – sen näki tuuletuksesta ja se paljastui viimeistään hänen puheistaan.

– En ollut aluksi varma, menikö se (ensimmäinen maali) sisään, mutta kun tajusin tehneeni maalin – voin kertoa, että se tuntui v**un mahtavalta, Lehkonen hehkutti ottelun tauottua Sportsnetille.

”Hullua, että teen kaksi maalia kymmenessä minuutissa”

Lehkosen kautta on haitannut myös loukkaantuminen, sillä hän joutui olla sivussa tositoimista peräti 16 ottelun verran; alkaen marraskuun 11. päivästä ja kestäen aina joulukuun 22. päivään.

Kaikesta huolimatta suomalaisnuorukainen on pitänyt kuitenkin koko ajan kiinni positiivisesta asenteesta ja se on varmaa, että jossain vaiheessa se alkaa maksaa itseään toden teolla takaisin.

– Olen yrittänyt pysyä positiivisena, keskittynyt tekemään töitä niin kovaa kuin mahdollista ja antanut kaikkeni otteluissa. Muuta keinoa ei ole olemassa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Olen tehnyt mielestäni asiat oikein, mutta olen ollut todella kireä hukkaamieni maalipaikkojen vuoksi. On jotenkin hullua, että teet kaksi maalia kymmenessä minuutissa, kun et ole tehnyt ainoatakaan niin pitkään aikaan. Mutta tulin tähän peliin mahdollisimman rentona, ja kun olet rento, tällaisia asioita tapahtuu.

Lehkonen toivookin tämän ottelun kääntäneen hänen kautensa suunnan lopullisesti.

– Tiedän, että osaan tehdä maaleja, joten toivottavasti tämä saa asiat jälleen rullaamaan oikeaan suuntaan, Lehkonen päätti.

22-vuotiaan piikkiöläisen uratilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Vihdoin ja viimein, Artturi Lehkonen! Ketsuppipullo räjähti tuplaten