KooKoo kaatoi Lukon kuumassa ottelussa – Ässien kavennusmaali hämmensi Porissa

Liigassa pelattiin keskiviikkona viidellä paikkakunnalla. KooKoo ja Lukko pelasivat kuuman ottelun, kun taas Porissa hämmensi Ässien erikoinen maali.

Liigakauden kenties suurimmista yllätyksistä vastanneet KooKoo ja Lukko kohtasivat keskiviikkona Kouvolassa. Sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla 3. ja 4. olevien joukkueiden väännöstä ei maaleja ja kuumia tilanteita puuttunut.

KooKoo tarrasi kiinni voittoon heti ottelun ensihetkistä lähtien. Kouvolalaiset johtivat ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0. Juuri ennen ensimmäistä erätaukoa myös tunteet kuumenivat maalineduskahakassa niin, että yhteensä viisi pelaajaa passitettiin jäähyaitioon.

Toisessa erässä KooKoo karkasi jo 4-1-johtoon, eikä isoilta jäähyiltäkään selvitty. Lukon Sebastian Repo taklasi Trevor Mingoiaa polvella sillä seurauksella, että hänen pelinsä päättyi suihkukomennukseen.

Päätöserässä KooKoon kyseenalaisista tempuista tunnettu puolustaja Martin Berger toisti Revon tempun ja lensi niin ikään ennenaikaisesti suihkuun polvitaklauksesta. Se ei kuitenkaan nostanut Lukkoa enää mukaan voittokamppailuun, vaan pisteet jäivät Kouvolaan lukemin 6-3.

Markus Niemeläinen vastasi Ässien illan erikoisesta – Tapparalle kuitenkin pisteet jatkoajalla

Porin Ässien ja Tampereen Tapparan välinen ottelu Porissa näytti ensimmäisen erän jälkeen olevan vieraiden heiniä. Tappara johti ottelua 0-2 jo reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä Ässät kuitenkin kiri rinnalle. Kavennuksesta vastasi isokokoinen puolustaja Markus Niemeläinen, jonka osuma oli ehdottomasti illan mielenkiintoisin. Niemeläisellä on kiittäminen osumasta Tapparan maalilla torjunutta Michael Garteigia, joka jäätyi täysin Niemeläisen päätylaidan kautta pompanneen ”laukauksen” kanssa. Osuma on katsottavissa artikkelin lopussa.

Ässien Jouka Juhola teki Ässien illan toisen ja samalla koko varsinaisen peliajan viimeisen maalin pian Niemeläisen illan erikoisen jälkeen. Pistettä enempää ei porilaiselle kuitenkaan herunut, sillä Teemu Suhonen ratkaisi ottelun Tapparalle jatkoajalla.

Keskiviikon tulokset Liigassa:

KooKoo – Lukko 6-3
SaiPa – HPK 2-3
Sport – Pelicans 2-1 (JA)
TPS – Ilves 2-1 (VL)
Ässät – Tappara 2-3 (JA)

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Kurinpitodelegaatio antoi tuomionsa: David Nemecekille seitsemän ottelun pelikielto