Atte Ohtamaa palaa Kärppiin – oululaisten pakisto valmis viiden uuden sopimuksen myötä

Kärpät tiedotti saavansa ensi kauden puolustusosastolleen loistavan lisän, kun Atte Ohtamaa palaa takaisin oululaisten riveihin.


Miksi betsata Coolbetilla?


Atte Ohtamaa solmi kesällä 2018 Oulun Kärppien kanssa viisivuotisen sopimuksen, josta Ohtamaalla oli mahdollisuus pelata kaksi kautta ulkomailla. Kauden 2019-2020 Ohtamaa pelasi Sveitsin Luganossa sekä KHL-seura Barys Nur-Sultanissa. Menneellä kaudella hän edusti KHL:n Lokomotiv Jaroslavlia, jossa hän merkkautti 46 ottelussa tehopisteet 6+9=15.

Kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen 33-vuotias Ohtamaa palaa ensi kaudeksi suunnitelman mukaisesti Kärppä-paitaan.

”Fiilis paluusta Ouluun on todella hyvä. Kausi 2018–2019 oli mahtavaa aikaa ja olen onnellinen, että pääsin vielä käyttämään optioni käydä maailmalla. Viimeiset pari kautta olivat mahtava kokemus ja oli hienoa, että pääsin vielä näkemään Sveitsin ja KHL:n. Nyt on kuitenkin mahtavaa palata Ouluun”, Ohtamaa sanoi Kärppien tiedotteessa.

Kärpät kertoi lisäksi kiinnittäneensä neljä muuta puolustajaa joukkueeseensa. Näistä nimekkäin on ruotsalaispuolustaja Ludvig Byström, joka luuti Kärppien riveissä tällä kaudella 57 ottelussa tehopisteet 6+18=24. Byströmin sopimus on yksivuotinen.

Lisäksi seuran omat kasvatit Veli-Matti Tiuraniemi, Arttu Paaso ja Jaakko Niskala solmivat uudet pelaajasopimukset. Kaikkien viiden sopimuksen myötä Kärppien ensi kauden puolustus on nyt urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan valmis.

”Meidän kahdeksan kärkipuolustajaa muodostavat erinomaisen kokonaisuuden puolustuspäähän. Arttu Paaso on yhdeksäntenä ja hän tulee varmasti stunttaamaan Liigan puolella tarvittaessa. Pakiston suhteen on todella rauhallinen olo, sillä siinä on laatua ja monipuolista osaamista. Useampi eri pelaaja pystyy pelaamaan erikoistilanteita ja luotettavuutta löytyy varmasti.”


KATSO MYÖS: Video: Valko-Venäjän Dmitri Kuzmin teki ilmaveivimaalin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa