Klassikkovideo: Auston Matthewsin kohtalaisen mojova NHL-debyytti – neljän maalin ilta!

Auston Matthewsin debyytti oli historiallisen hyvä.

Auston Matthewsin NHL-debyytti vuonna 2016 ei olisi voinut mennä paremmin. Jenkkisentteri paukutti ensimmäisessä NHL-ottelussaan neljä maalia.

Toronto Maple Leafs valitsi Auston Matthewsin kesän 2016 NHL-draftissa ensimmäisenä pelaajana. Samassa tilaisuudessa Winnipeg Jets varasi toisena muuan Patrik Laineen itselleen. Kärkikaksikon välillä onkin käyty suomalaismediassa ja fanien keskuudessa kovaa vertailua viime vuosina.

Jo ensimmäisen ottelun jälkeen Torontossa varmasti hykerreltiin omalle valinnalle. Matthews nimittäin paukutti tauluun sellaisen debyytin, jollaista ei kukaan muu pelaaja ole pystynyt tekemään modernin NHL:n aikana.

Toronto pelasi kauden avausottelun Ottawa Senatorsin vieraana. Ottelua oli kulunut vain hieman reilu kahdeksan minuuttia, kun Matthews onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa.

Tästä noin kuusi minuuttia myöhemmin Matthews onnistui toistamiseen. Ja millä tavalla! Nuorukainen kikkaili hetken aikaa keskialueella, nousi laidasta Ottawan alueelle, nöyryytti Erik Karlssonia ryöstämällä tältä kiekon takaisin itselleen helpon näköisesti ja lopuksi iski kiekon ranteella Ottawan verkkoon.

Kaksi maalia olisi jo ollut loistava suoritus ensimmäisessä ottelussa NHL:ssä, mutta se ei vielä Matthewsille riittänyt. Toisen erän alussa debytantti laukoi hattutempun. Erän loppupuolella Matthewsin ilta sai kruununsa neljännellä maalilla.

1900-luvun alkupuolella kaksi pelaajaa on onnistunut tekemään viisi maalia ensimmäisessä NHL-ottelussaan, mutta nuo suoritukset eivät ole aivan vertailukelpoisia Matthewsin tempun kanssa, sillä peli on ehtinyt muututtua niin paljon 100 vuodessa.

Auston Matthewsin uskomaton NHL-debyytti – neljä maalia Ottawan verkkoon

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Superlupaus Brad Lambert jättää HIFK:n