Barkov valittiin Panthersin kapteeniksi – suomalaishyökkääjälle iso kunnia

Aleksander Barkov tulossa MM-kisoihin tuoreimpien kommenttien perusteella.
Aleksander Barkov tulossa MM-kisoihin tuoreimpien kommenttien perusteella.

Florida Panthers julkaisi Twitter-tilillään, että Aleksander Barkov valittiin Panthersin kapteeniksi. Sentteri on seuran toinen suomalaiskapteeni.

23-vuotias Aleksander Barkov aloittaa alkavalla kaudella jo kuudennen NHL-kautensa, mutta tällä kaudella hänen rintaansa ommellaan kapteenin C-kirjain.

Viime kaudella Barkov toimi joukkueen varakapteenina, mutta hän on ollut jo jonkin aikaa joukkueen pelillinen johtaja ja esimerkki.

Tamperelaislähtöinen hyökkääjä nakutti viime kauden 79 ottelussaan 78 tehopistettä, ja hän kantoi johtavan sentterin vastuuta. Suomalaistaituri on täten oiva valinta floridalaisten kapteeniksi.

Viime kaudella kapteenin roolissa ollut Derek MacKenzie luovuttaa kapteenin valtikan nuorelle suomalaiselle, ja vaihdoksessa on samalla symbolista arvoa. Barkov on pelaaja, jonka ympärille organisaatio vahvasti rakentuu.

Uskotaan, että Barkov on kapteenityyppi, joka johtaa teoillaan kaukalossa. Edellisen kerran seurassa oli suomalaiskapteeni, kun Olli Jokinen kipparoi Panthersia vuosina 2003-08.

Barkov valittiin Panthersin kapteeniksi – katso seuran julkaisema video!

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen myös tästä!