Lätkäblogi: CHL:n arvo/arvottomuus

Blogi: Liiga jatkuu - muuttuvatko voimasuhteet joulua kohti mentäessä? | Laitataklaus.com

Jääkiekon Champions Hockey League eli CHL starttaa tiistaina 16.8. Tänä vuonna CHL:ssa mukana on kahdeksan joukkuetta kotoisesta jääkiekon SM-liigasta, siis kahdeksan viime kauden parasta joukkuetta. Yhteensä mestaruudesta taistelee peräti 48 joukkuetta.

Viime kaudella mestaruuspokaali matkasi Frölundan bussin kyydissä Ruotsiin Oulun Kärppien jäätyä hopeasijalle.

Onko jääkiekon CHL sitten kuitenkaan hyvä systeemi? Onko siitä seuroille enemmän hyötyä kuin haittaa?

Mukana olevien liigaseurojen kausi alkaa ainakin räväkästi. Kovia ”harjoitusotteluita” tulee liukuhihnalta ennen kuin varsinainen liigakiekko putoaa jäähän syyskuun puolivälissä. Kauden alku varmasti onkin se paikka, jossa sarja tuo esiin hyvät puolensa. Pelaajien pohkeet on viritetty liigakuntoon jo hyvissä ajoin.

Niiden liigaseurojen, jotka ei ole mukana CHL:ssa, on toki hieman haasteellisempaa kerätä itselleen harjoitusotteluvastustajia, koska kahdeksan muuta seuraa valmistelevat itseään mestareiden liigaan ja kuorma pelaajille on varmasti riittävä ennen liigakautta.

Pre-season on siis hoidossa kuin itsestään, mutta CHL:ää pelataan myös kauden aikana. Moni pelaaja päivitteli viime kaudella liigan taukojen aikana pelattuja CHL-pelejä. Liigakausi on hektinen ja kun olisi paikka ottaa esimerkiksi perheen kanssa hieman happea, pakataankin kamat ja lähdetään lätkyttelemään vaikka Ostravaan. Haasteensa siinäkin, kun pitäisi jaksaa. Mutta eikös se niin mene, että sen takiahan kesällä on reenattu?

Taloudellisesti CHL tuo myös mukanaan kysymysmerkkejä usean joukkueen toimistolle. Jääkiekkojoukkueen kokoisen poikaporukan lennättäminen ympäri Eurooppaa ei ole sitä halvinta hommaa. Jos kaveriporukalla tehty Malagan reissu on raskas niin henkisesti kuin taloudellisestikin, on myös CHL-sahaaminen kallista.

Lennot, hotellit, ruuat etc. pitää olla hoidossa. Lisäksi kun mukaan kannattaa paikan tullen ottaa myös toimiston porukkaa (ihan oireasti heidänkin on hyvä nähdä mitä muualla tehdään), reissun nuppiluku ja sitä kautta kulut nousevat entisestään. Toimiston väen oppireissujen maksamisen voi toki nähdä myös pitkäntähtäimen investointina. Mukaan voi tarttua monta viisastenkiveä, joista ammentaa koti-Suomessa.

Soppaan voidaan lisätä vielä varustekulut. Ne seurat, joilla ei ole varustesopimusta Warriorin kanssa, joutuvat CHL-peleihin ostamaan Warriorin hanskat ja kypärät pelaajille.

Kuluja on toki mahdollista peittää. Pelaavathan joukkueet kotiotteluitakin.

Toki kun katsoi viime kauden otteluiden yleisömääriä, näytti pahalta. Useassa paikassa hallit humisivat tyhjyyttään. Kotimaisessa liigassa pelataan kuitenkin 30 kotiottelua joka on jo itsessään kova määrä aika monelle suomalaiselle perheelle. Siihen päälle kin ynnätään CHL-pelit, niin voi jokainen itse laskea sen, missä pihistetään. Ja vaikka kausikortilla näkisi pelit for free, niin silti pihistetään. Ei ole aikaa.

Seuroilla onkin suuri työ täksi kaudeksi keksiä konstit, joilla otteluista saataisiin vetovoimaisempia. Vaikeaa se varmasti on, mutta ei tekemätöntä (ehkä). Vastassahan on Euroopan huippujoukkueet.

Arvoa tai ei, pelit alkaa ja oikea ammattilaisurheilija haluaa aina voittaa!

Lätkävedonlyönti käyntiin Coolbetilla