Blogi: NHL:n merkittävimmät liiderit johtavat joukkojaan

Sidney Crosby on joutunut operaatioon ja hänellä on edessä pitkä sairasloma.
Sidney Crosby on joutunut operaatioon ja hänellä on edessä pitkä sairasloma.

NHL alkaa ja nyt listataan joukkueiden tärkeimmät liiderit! Vihdoin koittaa taas se aika, kun heti silmien avaamisen jälkeen voit painaa Ylen teksti-tv:n sivun 235 auki. Lokakuun 7. päivä 35-vuotta täyttäneellä teksti-tv:llä on Ylen mukaan edelleen yhä 900 000 päivittäistä käyttäjää. On muuten hurja lukema nykypäivän digitalisaation vyörytyksessä! 

Seuraat sitten maailman kovatasoisinta jääkiekkosarjaa teksti-tv:ltä, jälkilähetyksinä tai vaikkapa yöllä valvoen, kannattaa kiinnittää muutamiin pelaaajiin huomiota. Nyt ei nosteta esiin välttämättä niitä pistepörssin kärkinimiä tai kovimpia avojääpommittajia. Otetaan framille muutama nimi, jotka ovat johdattaneet omat joukkueensa menestykseen.

Monien mielestä NHL:n suvereenein kapteeni tällä hetkellä on Chicago Blackhawksin Jonathan Toews. ”Captain Serious” ei ole tainnut urallaan hymyillä vielä kertaakaan, mutta on 28 ikävuotensa aikana voittanut jääkiekossa kaiken: 2 nuorten MM-kultaa, 1 MM-kulta, 2 olympiakultaa, 1 World Cup -kulta ja 3 Stanley Cupia. ”Chapeau”, sanoisi Tami.

NHL-joukkueessaan Chicagossa Toews toimi tulokaskaudellaan 2007-08 varakapteenina, mutta siitä lähtien on kantanut kapteenin C-kirjainta rinnassaan. Blackhawksin kopissa on valtava arvostus kanadalaista kohtaan ja hän onkin yksi suurin tekijä mm. kolmen Chicagon Stanley Cupin takana. Lisäksi Toews osaa vielä pelatakin ja operoi Chicagon ykkössentterin tontilla.

Blogi: NHL:n merkittävimmät liiderit johtavat joukkojaan 1 | Laitataklaus.com
Jonathan Toews

27-vuotias Jamie Benn kantaa kapteenin C:tä Dallasissa. Dallas Stars lähtee alkavaan kauteen keskisen divisioonan yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Benn kantaa texasilaisten joukkueessa johtajan roolia niin kentällä pisteiden valossa kuin pukukopissakin. Tulokaskaudellaan 2011-12 All Star -ottelussakin pelannut Benn on voittanut Kanadan paidassa niin nuorten MM-kultaa kuin olympiakultaakin.

Kaudella 2014-15 hän voitti NHL:n runkosarjan pistepörssin. Hieman loukkaantumisaltis Benn on terveenä pysyessään NHL:n puhutuimpia nimiä ja nauttii suurta kunnioitusta American Airlines Centerin ympäristössä. Nostaako Benn ensi kesänä Stanley Cup -pokaalia?

Blogi: NHL:n merkittävimmät liiderit johtavat joukkojaan 2 | Laitataklaus.com
Jamie Benn

Tiedä häntä, mutta viimeksi pokaalia on nostanut Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby. Hänet arvostettiin jälleen TSN:n tekemässä arvioinnissa NHL:n parhaaksi pelaajaksi, jossa on pitänyt kärkipaikkaa vuodesta 2010 lähtien. Crosbyn saavutukset ovat Toewsin luokkaa: 1 nuorten MM-kulta, 2 olympiakultaa, 1 MM-kulta, 1 World Cup -kulta ja 2 Stanley Cupia. Kaudella 2004-05 Crosby voitti QMJHL-mestaruuden tehden kevyet 168 pistettä 62 ottelussa.

Viime kaudella kaksi peliä missannut Crosby naulasi runkosarjassa 85 tehopistettä sekä pudotuspeleissä 19 pistettä. Kausi huipentui arvokkaimman pelaajan Conn Smythe Trophyyn. Tämä kausi onkin polkaistu käyntiin  World Cup -kullalla sekä World Cupin arvokkaimpana pelaajana. Crosby missaa NHL-avauksen harjoituksissa tulleen aivotärähdysen takia, joita tähti on kärsinyt useita. Penguinsin uutisoinnin mukaan Crosbyn kanssa edetään päivä kerrallaan.

Blogi: NHL:n merkittävimmät liiderit johtavat joukkojaan | Laitataklaus.com
Sidney Crosby

Nämä liiderit olivat vain pintaraapaisu NHL:n johtavista pelaajista. Sarja on täynnä mielenkiintoisia pelaajia, persoonia, taiteilijoita, raastajia ja johtajia. Ottakaa NHL seurantaan ja valitkaa omat suosikkinne!

Viihdyttävää NHL-kautta!

Laitataklaus.comin NHL-ennakoon pääset TÄSTÄ LINKISTÄ.