Klassikkovideo: Bobby Orrin ”lentävä maali” ratkaisi Stanley Cupin

Yksi maali Bobby Orrin uralta on jäänyt ikuisesti jääkiekon historiaan, kun puolustajalegenda ratkaisi vuonna 1970 Stanley Cupin ”lentävällä maalilla.”

Bobby Orr täyttää tänään perjantaina 72 vuotta. Orria pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista puolustajista jääkiekon historiassa.

Orr voitti urallaan käytännössä kaiken, mitä NHL:ssä vain voi voittaa. Lähes koko uransa Boston Bruinsia edustaneen puolustajan pistekeskiarvoksi jääkiekon ykkösliigassa jäi 1,39 pistettä per ottelu. Yli pisteen per ottelu -tahdilla puolustajista Orrin lisäksi koko urallaan on pelannut hänen lisäkseen vain Paul Coffey. Hyökkääjistäkin parempaan pistetahtiin ovat yltäneet vain Wayne Gretzky, Mario Lemieux ja Mike Bossy.

Kaikista Orrin uroteoista jääkiekon seuraajien verkkokalvoille ehkä parhaiten on jäänyt mieleen kauden 1969-1970 Stanley Cupin kohtalon ratkaissut voittomaali.

Boston Bruins pelasi finaalien neljännessä ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Ottelu venyi jatkoajalle asti. Jatkoaikaa oli ehditty pelata vain 40 sekuntia, kun Orr otti ratkaisijanviitan harteilleen.

Puolustaja nousi kulmasta Bluesin maalille ja tykitti Derek Sandersonin syötöstä ratkaisun verkon perukoille. Laukauksen jälkeen Orr hyppäsi ilmaan ja syöksyi komeassa kaaressa mahalleen jäähän. Boston Gardenin yleisö repesi riemusta ja joukkuekaverit rynnivät jäälle juhlimaan sankaria.

Orr kykeni kyseisellä kaudella temppuun, johon kukaan muu pelaaja ei ole pystynyt. Puolustaja voitti Stanley Cupin lisäksi Norris Trophy-, Art Ross Trophy-, Hart Trophy-, ja Conn Smythe Trophy -palkinnot kauden päätteeksi.

Suuret onnittelut yhdelle lajin kaikkien aikojen parhaista pelaajista!

Bobby Orrin ”lentävä maali” ratkaisi Stanley Cupin kohtalon vuonna 1970

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Barack Obama vinoilee Stanley Cupin voittaneelle Kimmo Timoselle