Sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista – ehdolla Boyle, Luongo ja Staal

Bill Masterton Memorial Trophy jaetaan pelaajalle, jonka katsotaan osoittaneen parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista lajille.
Bill Masterton Memorial Trophy jaetaan pelaajalle, jonka katsotaan osoittaneen parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista lajille. Kuva: Getty Images

NHL myöntää vuosittain Bill Masterton Memorial Trophyn pelaajalle, jonka katsotaan osoittaneen parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista.

Bill Masterton Trophyn merkitys pelaajille on suuri. Usein ehdokkuus nimittäin ojennetaan pelaajille, jotka ovat kokeneet vaikeuksia – ajoittain jopa todella suuria sellaisia – mutta selvittäneet ne huikean sisukkuutensa, omistautumisen ja urheiluhengen ansiosta.

Tänä vuonna kolmen finalistin joukkoon selvisivät New Jersey Devilsin Brian Boyle, Florida Panthersin Roberto Luongo ja Carolina Hurricanesin Jordan Staal.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Brian Boyle

Kolmikosta Boyle solmi vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta sopimuksen Devilsin kanssa, mutta hän sai todella huolestuttavia uutisia juuri kauden alla: kokeneella hyökkääjällä todettiin eräs leukemian aste ja se piti hänet jonkin aikaa sivussa kaukalosta; sairaus on onneksi suhteellisen helposti hoidettavissa, joskaan siihen ei ole olemassa itse sairautta poistavaa hoitomuotoa.

Boylen palattua hän teki 25 ensimmäiseen otteluunsa kymmenen maalia ja ennen kaikkea iski syövän vastaisena iltana, kun Devils kaatoi Vancouver Canucksin 3-2. Kaiken kaikkiaan Boylelta jäi väliin ainoastaan kolme ottelua sen jälkeen, kun hän pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja hänet nimettiin myös NHL:n All Star -tapahtumaan.

Roberto Luongo

Kokenut kanadalaisvahti Roberto Luongo kärsi kauden aikana useammastakin loukkaantumisongelmasta, mutta ei antanut niiden häiritä tekemistään – siis silloin, kun hän hyppäsi kaukaloon.

Loukkaantumisen vuoksi joulukuusta helmikuun puolivälin yli ollut Luongo oli palatessaan ilmiömäinen: hän torjui 13 pelaamastaan ottelusta yhdeksän voittoa ja johdatti Florida Panthersin pidemmältä takamatkalta mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista.

Luongo muistetaan myös puheestaan, jonka hän antoi Parklandissa, Floridassa, tapahtuneen kouluammuskelun jälkeen.

Jordan Staal

Jordan Staal oli läpi kauden Carolina Hurricanesin johtohahmo, vaikka hän joutui kokea valtaisan perheen sisäisen tragedian: hän nimittäin menetti helmikuussa vaimonsa kanssa tyttärensä, joka syntyi kuolleena.

Kaikesta huolimatta Staalilta jäi väliin ainoastaan kolme ottelua ja hän siis palasi nopeasti takaisin kaukaloon johtamaan joukkuettaan. Kaiken kaikkiaan Staal iski runkosarjassa kuusivuotisella Hurricanes-urallaan toiseksi eniten tehopisteitä ja maaleja.

Näistä jokaisesta kolmesta pelaajasta löytyy sellainen määrä sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista lajille, että heistä jokainen ansaitsisi saada tämän palkinnon yhtäaikaisesti.

Suosittelemme myös:
Tuukka Rask syytti itseään – ”Olisin kyennyt pysäyttää enemmän kiekkoja silmät kiinni”