Brad Marchand sai lokaa niskaan ja selitteli tekoaan – ”Olen yrittänyt pelata tietyllä tavalla”

Brad Marchand tunnetaan toistuvana sääntöjen rikkojana.
Brad Marchand tunnetaan toistuvana sääntöjen rikkojana.

Boston Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand tuomittiin viiden ottelun mittaiseen pelikieltoon ja monien mielestä sanktio olisi voinut olla jopa kovempi.

Brad Marchand syöksyi joukkueensa toissa ottelussa, jossa se kohtasi New Jersey Devilsin, suoraan kyynärpää edellä – vieläpä hypäten – vastustajan Marcus Johanssonia päähän.

Hänet tuomittiin tilanteesta viiden ottelun pelikieltoon, ja lisäksi hän menettää tulojaan hieman yli 373 000 dollarin verran.

Voit katsoa sekä videon että lukea uutisen aiheesta TÄÄLTÄ.

Vaan monet asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että tuomio olisi voinut olla vieläkin kovempi, sillä kaudesta 1996-97 katsottuna Marchand on NHL:n viidenneksi eniten pelikieltoja kerännyt pelaaja. Keskiarvolta hän tekee joka 64 pelaamassaan ottelussa jotain pelikieltoon johtavaa.

Marchand kommentoi tapahtunutta Boston Heraldin haastattelussa ja oli selkeästi katuvainen. Hän kuitenkin vakuutteli, ettei yrittänyt tahallaan vahingoittaa Johanssonia, vaikka tilanne näytti siltä kieltämättä pahasti.

– Missään vaiheessa tarkoituksenani ei ollut joutua tällaiseen tilanteeseen ja satuttaa Marcusta. Olen yrittänyt jo jonkin aikaa pelata tietyllä tavalla. Toivottavasti hän toipuu täysin ja nopeasti, Marchand totesi ja viittasi muuttuneensa pelaajana.

– Olen pahoillani, että petin joukkuekaverini. Tiedän sen. Ja petin myös tämän organisaation, joten minun on toimittava jatkossa paremmin.

– Viimeisenä haluan satuttaa joukkuettani, mutta tein juuri niin. Haluan siis korostaa, etten yrittänyt mitään tällaista, mutta joka tapauksessa asetin joukkueeni epäedulliseen asemaan – jälleen kerran.

Alexander Ovechkin ei osallistunut vuonna 2012 – Brad Marchand sen sijaan suuntaa All Star -tapahtumaan

Brad Marchand on siis touhunnut kaikenlaista aiemminkin ja sen myötä hänellä on tietynlainen maine pelaajien keskuudessa.

Boston Herald haastattelikin ennen viime yönä pelattua Ottawa Senatorsin ja Boston Bruinsin välistä ottelua muutamaa Senators-pelaajaa asian tiimoilta. Heistä keskushyökkääjä Zack Smith paaluttikin suoraan, ettei Marchand kunnioita vastustajien terveyttä kaukalossa.

– Hän on oikeutettu mielipiteeseensä, enkä syytä häntä siitä. Ehkä urani alkuvaiheissa tilanne saattoi ollakin niin, kun yritin luoda itselleni nimeä ja peli oli aika erilaista.

– Ehkä olisin voinut muuttua pelaajana aiemmin, mutta kunnioitan vastustajia yhtä paljon kuin omia joukkuekavereitani.

Monet ovat Marchandin viimeisimmän ”tempauksen” jälkeen kyseenalaistaneet hänen osallistumisensa NHL:n All Star -tapahtumassa, johon hänet siis nimettiin.

Kanadalaislaituri, joka oli mukana All Star -tapahtumassa myös viime vuonna, ei ole kuitenkaan vetäytymässä sivuun – ei, vaikka Alexander Ovechkin teki omatoimisesti niin ollessaan vuonna 2012 pelikiellossa.

– Aion olla mukana siellä. Olen todella kiitollinen saamastani tilaisuudesta ja olen tehnyt sen eteen kovasti töitä. En koskaan osannut kuvitella, että minulle tarjoutuisi mahdollisuus olla mukana (All Star -tapahtumassa), joten aion nauttia joka hetkestä siellä.

Vaikka pelaajille maine ei ole välttämättä kaikki kaikessa, Marchand vakuuttaa, että häntä kiinnostaa se, minkälaisen perinnön hän tulee jättämään.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Tietenkin haluan, että minut muistetaan hyvänä pelaajana. Koen tehneeni paljon töitä sen eteen, että olen kehittynyt kelpo pelaajaksi tässä liigassa. Toki tällaiset tapaukset himmentävät sitä, mutta olen tehnyt kovasti töitä muuttuakseni.

– Jos kysytte tuomareilta, niin olen muuttunut isosti tänä vuonna ja ottanut isoja askeleita myös pelaajana. Aion siis jatkaa kehitystäni tällä tiellä. Tämä on yksi askel matkallani eteenpäin, Marchand päättää.

Bruins onnistui voittamaan Senatorsin vieraissa ilman Marchandia. Ottelu päättyi joukkueen 3-2-voittoon, Tuukka Raskin torjuessa ottelussa 21 laukausta.

Marchandin ketjukavereista Patrice Bergeron teki tehot 0+2 ja David Pastrnak syötti yhden maalin. Ottelun tilastot voit käydä katsomassa TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Kommentti: Marchand tulisi heittää ulos NHL:n All Star -tapahtumasta!