Tuukka Rask oli Carolinalle liikaa – Boston Stanley Cup -finaaleihin

Bruins eteni Stanley Cup -finaaleihin. Joukkueen suurin sankari oli Tuukka Rask.
Bruins eteni Stanley Cup -finaaleihin. Joukkueen suurin sankari oli Tuukka Rask. Kuva: Getty Images

Boston Bruins paineli viime yön voittonsa myös Stanley Cup -finaaleihin, kun se kaatoi Carolina Hurricanesin suoraan neljässä ottelussa.

Suomalaisvahti Tuukka Rask on ollut läpi kevään erinomaisessa vireessä. Viime yönä Rask nappasi tililleen 24 torjuntaa ja nollapelin, jotka siivittivät Bruinsin 4-0-voittoon. Samalla Boston eteni Stanley Cupin finaaleihin otteluvoitoin 4-0.

Rask on pelannut tämän kevään pudotuspeleissä 17 ottelua, joista hän on napannut 12 voittoa. Suomalaisen torjuntaprosentti pelatuista kamppailuista on komea 94,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo sitäkin komeampi 1.84.

NHL:ään sekä jääkiekon MM-kisoihin mahtava Jatkoaikavakuutus!

Bruinsilla on luvassa nyt hiukan pidempi loma, sillä se saa Stanley Cupin finaaleissa vastaansa joko San Jose Sharksin tai St. Louis Bluesin. Läntisen konferenssin finaalit ovat tällä hetkellä tilanteessa 2-1, kun Sharks vei edellisen ottelun nimiinsä kyseenalaisen maalin turvin.

Sharks ja Blues kohtaavat seuraavan kerran tulevana yönä. Kumpikaan joukkueista ei ole voittanut seurahistoriansa aika Stanley Cupin mestaruutta, kun taasen Bruinsilla on näitä kuusi kappaletta.

Boston Bruins Stanley Cup -finaaleihin:

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.