VIDEO: Cam Atkinson iski kaksi upeaa rankkaria – USA yllätti Kanadan

USA-Kanada taistelevat MM-pronssista - kumpi nappaa kisojen kolmospaikan?

Columbus Blue Jacketsia seuratasolla edustavalta Cam Atkinson iski kaksi upeaa rankkaria, kun Yhdysvallat yllätti kisojen avauspelissään Kanadan.

Yhdysvallat oli alusta alkaen helisemässä Kanadan erittäin aktiivisen ja vauhdikkaan pelitavan kanssa. Tämä oli itse asiassa hyvin pitkälti koko ottelun sanoma, sillä esimerkiksi laukaukset menivät vaahteranlehtipaidoille 44-24.

Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli, jossa myös maalivahti näyttelee valtaisaa roolia; tämän sanoman Yhdysvallat opetti kanadalaispelaajille, sillä Kanadan hallinnasta huolimatta ottelu oli maalien muodossa tasainen.

Kanada näytti karkaavan avauserässä helppoon voittoon, kun Pierre-Luc Dubois osui 47 sekunnin pelaamisen jälkeen. Ajassa 12:23 Ryan O’Reilly iski Johnny Gaudreaun virheen seurauksena taululle jo 2-0-lukemat, kunnes Yhdysvaltain Anders Lee kavensi reipasta minuuttia myöhemmin.

MUISTA MYÖS:
SUPERTARJOUS: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

Toisen erän alussa Yhdysvallat käytti jälleen maalintekopaikkansa rakasta vihollistaan paremmin, kun ensiksi Dylan Larkin tasoitti aikaan 20:43 ja tasan ottelun puolivälissä Gaudreau vei joukkueen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Anthony Beauvillier kuitenkin iski kuitin erän loppuun ja päätöserään lähdettiin lukemista 3-3.

Päätöserän alkajaisiksi Larkin osui toista kertaa illan aikana ja vei jälleen Yhdysvallat johtoon. Kanada tuli kuitenkin jälleen rinnalle, kun Colton Parayko toimitti kiekon erinomaisesti pelanneen Keith Kinkaidin selän taakse.

Lopulta ottelu eteni jatkoajan kautta aina voittolaukauskilpailuun saakka ja siellä Yhdysvallat viimeisteli hienoisen yllätyksensä. Koko kisassa nähtiin 12 vetäjää, mutta vain kolme onnistumista. Kun Jordan Eberle oli Kanadan ainoa onnistuja ja Yhdysvalloilta Cam Atkinson veivasi kahdesti Darcy Kuemperin täysin kahville, homma oli paketissa.

Atkinson ansaitsee kyllä erityismaininnan molemmista rankkareistaan, sillä ne olivat äärimmäisen upeita suorituksia:

https://twitter.com/mkmolnar/status/992447040746655744

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Alkuillan toisessa ottelussa Venäjä ryöpytti Ranskaa peräti lukemin 7-0. Venäjän maalilla Vasili Koshechkinille kirjattiin ainoastaan kymmenen torjuntaa.

Suosittelemme myös:
SUPERTARJOUS: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!