Video: Penguins lähetti Capitalsin kesälomalle – Fleury nollasi

Vegas Fleury NHL / Laitataklaus.com

Pittsburgh Penguins eteni viime yönä konferenssifinaaleihin ja lähetti Washington Capitalsin kesälomalle lukemin 0-2. Huikea seitsemän ottelun sarja päättyi washingtonilaisten pettymykseen kotijäällä.

Hallitseva mestari Penguins kärsi ottelusarjan aikana pahoja vaikeuksia, mutta kun ratkaisun paikka tuli, avainpelaajat ottivat homman harteilleen, toisin kuin Capitals-leirissä.

Washingtonin päävalmentaja Barry Trotz viittasi kommentillaan kapteeni Aleksander Ovechkinin suuntaan lehdistötilaisuudessa.
– En halua tässä tunnekuohussa kommentoida hänen tekemisiään, Capitals-luotsi Barry Trotz tuhahti ottelun tauottua.

Ovechkin kaarteli ottelussa kolmosketjussa ja jäi ilman tehopisteitä. Lisäksi plus/miinus -sarake näytti ottelun tauottua -2.

Penguins-kapteeni Sidney Crosby sen sijaan sai ylistystä omalta päävalmentajaltaan. Yhden ottelun aivotärähdyksen takia missannut Crosby nosti tasoaan huimasti ja alusti voittomaalin.
– Kun pelaamme seitsemättä ottelua, kyse on sielusta ja sydämestä. Kamppailusta. Siitä, että jätät jäälle kaiken. Ja kaikki tämä lähtee kapteenista, meidän tapauksessa Sidney Crosbysta. Uskomatonta, miten hän taas nosti tasoaan tärkeimmällä hetkellä. Hän on johtava pelaaja, jonka ei tarvitse edes puhua paljon kopissa. Ja, kun hän puhuu, uskon, että siellä kuunnellaan, päävalmentaja Mike Sullivan summasi.

Ottelun avausmaalin iski Penguinsin Bryan Rust Crosbyn ja Jake Guentzelin syötöistä. Patrick Hörnqvist vastasi Penguinsin toisesta maalista, johon syötön tarjoili Justin Schultz.

Ottelun sankari, nollapelin pelannut Marc-Andre Fleury torjui ottelussa 29 kertaa.

Videolla Fleuryn leveä hymy torjuttuaan Ovechkinin laukauksen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ. (YouTube)