Carcillo mukaan NHL:ää vastaan nostettuun kanteeseen – ”Jokainen pelkää”

Daniel Carcillo kärsi NHL-urallaan aivotärähdyksistä.
Daniel Carcillo kärsi NHL-urallaan aivotärähdyksistä. Kuva: Getty Images

Daniel Carcillo on liittynyt satojen muiden NHL-pelaajien tavoin NHL:ää vastaan nostetussa kanteessa, joka liittyy aivotärähdyksiin ja ylipäätään aivovammoihin.

NHL on ollut tulisilla hiilillä jo pitkään. Kanne liigaa vastaan, koskien aivotärähdyksiä, on ollut vireillä jo parin vuoden ajan ja pelaajia liittyy tasaiseen tahtiin lisää mukaan.

Viimeisin ex-NHL-pelaaja, joka päätti lähteä taisteluun mukaan, on melkoisena kovanaamana NHL:ssä tunnetuksi tullut Daniel Carcillo.

– En ole katkera tyyppi, joka pyrkii satuttamaan NHL:ää, enkä tee tätä rahan vuoksi. Haluan vain antaa painetta NHL:n suuntaan ja toimia pelaajien puolestapuhujana, Carcillo totesi TSN:lle.

– Tulen lahjoittamaan kaiken (aivotärähdyksiin liittyvään) tutkimustyöhön, Carcillo viittaa mahdollisiin korvaussummiin.

33-vuotias Carcillo päätti pelaajauransa kauteen 2014-15. Hän paljastaakin varsin kylmäämiä faktoja liittyen siihen, miksi hän lähti mukaan ”taisteluun” vasta nyt.

– Osa vastuusta on luonnollisesti meillä pelaajilla, koska tässä on kyse meidän vartaloista. Mutta jokainen pelkää sanoa yhtään mitään.

– Voi olla, ettet saa uutta sopimusta, joten sanomme ”kyllä” kerta toisensa jälkeen ja esitämme kuin kaikki olisi hyvin, Carcillo avaa taustoja pelon takana.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Carcillolla on myös henkilökohtaisia asioita kanteeseen liittymisen taustalla, sillä hänen hyvä ystävänsä Steve Montador, joka oli niin ikään NHL-pelaaja, menehtyi vain neljä päivää ennen lapsensa syntymää.

Entinen kanadalaispeluri onkin puhunut hyvin avoimesti aivotärähdysten aiheuttamista ongelmista. Näin kävi esimerkiksi vuonna 2015, kun hän avautui asiasta The Players Tribunen välityksellä.

– Aivotärähdys saattaa viedä sinut todella synkkään paikkaan. Minulla oli hiljattain aivotärähdys ja vaivuin masennukseen, etenkin ”Montyn” kuoleman myötä.

Carcillo pelasi NHL-urallaan 429 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 48+52=100. Pudotuspeleissä hänet nähtiin puolestaan 45 ottelussa ja hän pääsi nostamaan Stanley Cup -pokaalin kahtena eri kautena käsivarsilleen – molemmat kerrat Chicago Blackhawksin pelaajana.

Carcillon uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Veikkaa Jokerit-kamppailun avausmaalia – voita VIP-liput NHL-matsiin!