Carey Price teki komeaa seurahistoriaa – pelejä alla nyt 557 kappaletta

Carey Price teki viime yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan komeaa seurahistoriaa.
Carey Price teki viime yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan komeaa seurahistoriaa.

Carey Price teki viime yönä komeaa historiaa, kun hänestä tuli Montreal Canadiensin kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut maalivahti.

Kanadalaisvahti Carey Price ei ole tällä kaudella juhlinut henkilökohtaisella menestyksellä. Mies teki viime kesänä massiivisen kahdeksan vuoden jatkosopimuksen, jonka myötä hän tulee tienaamaan 84 miljoonaa dollaria, mutta tästäkin huolimatta otteet kaukalossa eivät ole olleet mairittelevia.

Sopimus astuu toki voimaan vasta ensi kaudella, mutta kuluva sesonki ei ole ollut kovinkaan lupaava. Hän on pelannut kauden aikana 48 ottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 90,1/3.09.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kuitenkin viime yönä, kun Canadiens kohtasi Winnipeg Jetsin, teki Price Canadiensin seurahistoriaa. 30-vuotias kanadalainen on nimittäin nyt seuran eniten runkosarjaotteluita pelannut maalivahti, sillä Pricella on näitä tilillään nyt 557 kappaletta. Ottelu ei kuitenkaan ollut täyttä juhlaa Pricen ja Canadiensin kannalta, sillä Jets vei kamppailun nimiinsä lukemin 5-4 ja.

Canadiensin edellistä ennätystä piti hallussaan Jacques Plante, joka pelasi uransa aikana 556 runkosarjaottelua.

Price, joka voitti kaudella 2014-15 sekä Hart Memorial Trophyn että Vezinan, on torjunut pelaamissaan runkosarjaotteluissa vakuuttavasti. Hänen torjuntaprosenttinsa kamppailuista on 91,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.46.

Pricen uratilastoihin pääset käsiksi tästä.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!