Oletko aina halunnut NHL-seuran GM:ksi? Carolina ”hakee” Francisin korvaajaa Twitterissä

NHL:ssä tehtiin viime yönä kovaa historiaa.
NHL:ssä tehtiin viime yönä kovaa historiaa. Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin uusi omistaja Tom Dundon otti kovat keinot käyttöön ja päätti ”ylentää” seuran GM:nä neljä vuotta toimineen Ron Francisin.

Mikä on kaunis tapa osoittaa GM:lle, että tämä on epäonnistunut työtehtävissään? Ylentämällä hänet aiempaa korkeampaan virkaan – ainakin paperilla.

Carolina Hurricanesin Ron Francisin kohtalona oli juurikin tämä, sillä kesken kauden omistajaa vaihtanut raleighilaisseura otti kovat keinot käyttöön ja siirsi seuraikonin urheilutoimenjohtajan asemaan.

– Olen saanut tarkkailla ja arvioida asioita lähietäisyydeltä. Sen myötä koin, että jääkiekkopuolen päätöksiin tarvittiin muutos, omistaja Tom Dundon kertoi tiedotteessa.

Vaikka Francis on tehnyt paljon hyviä ratkaisuja, muun muassa varaamalla Sebastian Ahon, vaikka kaikki seuran kykyjenetsijät eivät olleet asiasta yksimielisiä, ja hankkimalla Teuvo Teräväisen Chicago Blackhawksista, epäonnistumisia on tullut liikaa.

Epäonnistumisiin kuuluvat muun muassa Marcus Krügerin ja Scott Darlingin hankinnat: Krüger passitettiin jonkin aikaa sitten waiver-listan kautta farmiin ja kesällä seuran uudeksi ykkösvahdiksi hankittu Darling on flopannut pahemman kerran.

Viimeinen naula arkkuun oli se, että fanien ja uuden omistajan toiveista huolimatta Francis ei lähtenyt vahvistamaan pudotuspelipaikoista taistelevaa joukkuetta Trade Deadlinella.

Uuden GM:n haku on jo käynnissä ja Hurricanes onkin tiettävästi pyytänyt Los Angeles Kingsiltä lupaa neuvotella kalifornialaisseuran vara-GM:nä toimivaa Michael Futaa.

Nyt myös jokainen jääkiekon ystävä, joka kokee olevansa oikea henkilö Francisin korvaajaksi, voi hakea niin ikään Hurricanesin GM:n paikkaa. Seura nimittäin ilmoitti Twitter-tilillään pestin olevan avoimessa haussa:

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Ja, ettei nyt kenellekään jää epäselväksi, niin kyse on luonnollisesti huumorista – Hurricanes ei ole tosissaan hakemassa GM:ää Twitterin välityksellä.

Mutta GM:ää se tulee vaihtamaan, mikä ei ole sinällään ihme: Hurricanesia uhkaa pudotuspelien ulkopuolelle jääminen jo yhdeksäntenä kautena putkeen.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018