Carolinan molemmat maalivahdit loukkaantuivat kesken ottelun – zamboni-kuski pelasi puolikkaan ottelun ja voitti

Torontossa nähtiin ehkä tämän kauden hienoin jääkiekkotarina, kun kesken ottelun maalille joutunut zamboni-kuski torjui voiton Carolinalle.

David Ayres ei varmasti unohda lauantaita 22. helmikuuta 2020 koskaan. Toronton hallissa zambonia ajava 42-vuotias Ayres pelasi puolikkaan NHL-ottelun ja vieläpä vierasjoukkue Carolina Hurricanesin maalilla. Vielä yllättävämpää oli, että Carolina voitti ottelun.

James Reimer aloitti ottelun Carolinan maalilla, mutta joutui jättämään pelin kesken jo 13 minuutin jälkeen loukkaantumisen vuoksi. Reimerin tilalle maalille tullut Peter Mrazek loukkaantui toisessä erässä Carolinan johtaessa ottelua 1-3, kun Toronton Kyle Clifford ajoi rajusti tshekkivahdin päälle.

NHL:n sääntöjen mukaan tällaisessa tilanteessa kotijoukkueen on hoidettava paikalle hätäapuna maalivahti. Toronton valinta tähän tilanteeseen oli farmijoukkue Toronto Marliesin huoltomies ja zamboni-kuski Ayres, joka on pelannut amatööritasolla maalissa. Viimeisimmistä amatööriotteluistakin Ayresilla oli aikaa jo kuusi vuotta.

Ayresin ottelu alkoi hyvin, kun Teuvo Teräväinen vei Carolinan 1-4-johtoon. Tämän jälkeen homma ei jatkunut yhtä ruusuisesti, kun Toronton kaksi ensimmäistä laukausta livahti hänen taakseen. Kolmanteen erään mentiin 3-4-tilanteesta ja vaikutti siltä, että Toronto tulee nousemaan ohi täysin väärässä sarjassa mukana olevan Ayresin hapuillessa maalilla.

Päätöserässä Carolina puolusti kuitenkin raivokkaasti ja Ayres torjui kaikki Toronton aikaansaamat seitsemän laukausta. Carolina onnistui tekemään puolestaan kaksi maalia lisää ja näin sensaatio oli valmis. Ayres palkittiin ansaitusti ottelun ykköstähtenä.

Zamboni-kuski David Ayresin parhaat palat Carolinan maalilla

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Illan juhlituin sankari ottelun jälkeisessä haastattelussa

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Aleksandr Ovetshkin rikkoi 700 maalin rajan NHL:ssä