Chicago ja Detroit ulkona playoffeista – ensimmäistä kertaa sitten 60-luvun

Chicago on kaupannut kaikki vuosien 2011-17 ykkösvarauksensa toisaalle.
Chicago on kaupannut kaikki vuosien 2011-17 ykkösvarauksensa toisaalle. Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks ja Detroit Red Wings eivät etene tällä kaudella kevään tosipeleihin. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten 60-luvun.

Detroit Red Wings oli pitkään NHL:n malliseura, joka piti kilpailukykynsä siitäkin huolimatta, että se ei koskaan päässyt varaamaan pienillä numeroilla. Tästäkin huolimatta se eteni kevään pudotuspeleihin jopa 25 kertaa putkeen, mikä tuli tosin päätökseensä viime kaudella.

Chicago Blackhawks on, tai oikeastaan oli, sen sijaan NHL:n modernin ajan dynastia. Se voitti Stanley Cupin mestaruuden vuosina 2010, 2013 sekä 2015, eikä sille tahtonut löytyä pysäyttäjää.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nyt kumpikin seura on vajoamassa yhä lähemmäs pohjaa. Blackhawks on jäämässä ensi kertaa pudotuspelien ulkopuolelle sitten kauden 2007-08, joten yksi aikakausi on tulossa päätökseensä. Red Wings sen sijaan jää toista kautta putkeen playoffseista ulos.

Kyseessä on todella harvinainen merkkipaalu, sillä edellisen kerran, kun kumpaakaan seuraa ei nähty kevään tosipeleissä, elettiin vuotta 1969. Asia kävi ilmi mediajätti TSN:n Instagram-tililtä. Jos et saa alla olevaa kuvaa näkyviin, löydät sen myös täältä.

https://www.instagram.com/p/Bgrw-8mh8LK/?taken-by=tsn_official

Suosittelemme myös:
Veikkaa Jokerit-kamppailun avausmaalia – voita VIP-liput NHL-matsiin!