Ennakko: CHL-finaalista luvassa todellinen trilleri – JYP kohtaa Växjön superjoukkueen

CHL-lohkot 2019-20 on nyt arvottu.
CHL-lohkot 2019-20 on nyt arvottu.

Huomenna pelattavasta CHL-finaalista on lupa odottaa todellista superkamppailua. Ottelussa kohtaavat suomalainen JYP sekä ruotsalainen Växjö.

Kun kello lävähtää huomenna 19:45, tippuu kiekko Ruotsin Växjössä jäähän. Tuolloin kaukalossa ovat suomalainen JYP sekä ruotsalainen Växjö Lakers, jotka kohtaavat toisensa CHL:n, eli jääkiekon mestarien liigan, finaalissa.

Ottelusta on odotettavissa laadukas, loistava ja jännittävä, sillä vastakkain ovat kaksi todellista huippuseuraa. Växjö omaa otteluun toki huomattavan edun, sillä se pääsee pelaamaan kamppailun kotonaan. JYP kun ei ole ollut kauden CHL-otteluissa kovinkaan vahva vierasjoukkue.

Finaali on kuitenkin aina finaali, ja näihin peleihin on yleensä enemmän kuin helppo syttyä. JYP on kaiken lisäksi lepuuttanut kärkimiehiään viime viikon Liiga-otteluissa, joten se lähtee kamppailuun hyvin levänneenä. Esimerkiksi HIFK:ta vastaan se pelasi todella junioripainotteisella kokoonpanolla. Voit lukea asiasta lisää täältä.

Vastassa todellinen supertähti

Växjö on ollut tällä kaudella SHL:ssä täyttä ylivoimaa. Seura on pelannut 43 ottelua, joista se on kerännyt 95 pistettä. Sarjataulukon kakkosella olevalla Djurgårdenilla on sama määrä otteluita, mutta ”vain” 78 pistettä. Växjö on ollut siis todella vahvassa vireessä läpi kauden.

Kovan joukkueen lisäksi JYP saa vastaansa myös äärimmäisen hyvän yksilön, Elias Petterssonin. Vasta 19-vuotias superlupaus on ollut tällä kaudella SHL:n yksi parhaita pelaajia, sillä hän on kerännyt 35 otteluun 17 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä. Vertailun vuoksi Växjön toiseksi tehokkain pelaaja, Andrew Calof, on tehnyt 43 kamppailuun tehot 22+13 (35).

On siis selvää, että JYP:n CHL-mestaruus ei tule olemaan helppo urakka. Se saa vastaansa kuitenkin kovan kiekkoliigan parhaimman joukkueen, jonka se kohtaa kaiken lisäksi vieraskaukalossa. Mutta kuten jo yllä mainittu, on finaaliin aina helppoa syttyä, joten kaiken järjen mukaan kamppailusta on luvassa todellinen trilleri, jossa kohtaavat kaksi todellista huippujoukkuetta.

Mistä näen matsin?

Kenties helpoin ja yksinkertaisin tapa katsoa huominen CHL-finaali on suunnata Unibetin sivuille, joka näyttää kamppailun livenä Unibet TV:n kautta. Voit lukea asiasta lisää TÄMÄN LINKIN kautta.

Suosittelemme myös:
Dominik Hasek, who? Marc-Andre Fleury ohitti tshekkilegendan voittolistalla