CHL-kausi 2019-20 starttaa huomenna! Suomalaisjoukkueiden ennakot

JYP on toistaiseksi ainoa suomalainen CHL-mestari. Saavatko jyväskyläläiset seuraa tällä kaudella?
JYP on toistaiseksi ainoa suomalainen CHL-mestari. Saavatko jyväskyläläiset seuraa tällä kaudella?

CHL-kausi 2019-20 on aivan oven takana, sillä pelit aloitetaan huomenna torstaina. Katso nyt suomalaisjoukkueiden ennakot sivuiltamme.

32 joukkuetta 13 eri maasta. Palkintopotissa lähes 2 miljoonaa euroa. CHL on jääkiekon mittapuulla täysin poikkeuksellinen sarja, jota ei kuitenkaan osata arvostaa Suomessa tarpeeksi. Jokainen vuosi turnaukseen mukaan päässeet joukkueet saavat mitata tasonsa Euroopan huipulla ja fanit pääsevät nauttimaan vastustajista, joita ei normaalisti Suomen maaperällä nähdä.

Tälläkin kaudella mukana on neljä suomalaista joukkuetta, joista kaksi ovat ensikertalaisia. Tuttuja joukkueita ovat Tappara ja Kärpät ja uusina mukaan taisteluun liittyvät Suomen mestari HPK sekä runkosarjan kolmonen Pelicans.

CHL:n voitto on osunut Suomeen vain kertaalleen, kun JYP nosteli kannua kauden 2017-18 päätteeksi. Viime vuonna mestariksi palasi Frölunda, joka on voittanut CHL:n myös vuosina 2015 sekä 2016. Lisäksi Frölunda oli hopealla kaudella 2013-14.

CHL tarjoaa vuosittain suuria yllätyksiä ja yleensä jokin piskuinen joukkue onnistuu voittamaan isompansa. Tämän vuoksi turnaus on myös vedonlyöjien suosikkeja, joskaan kyseessä ei ole mikään helpoin kohde veikata.

LUE MYÖS: CHL-kausi 2019-2020 – aikataulut & otteluohjelma

LUE MYÖS: CHL-lohkot kaudelle 2019-20

LUE MYÖS: Suomen CHL-joukkueet fantastisissa esittelyvideoissa

CHL-ennakko 2019-20 – suomalaisjoukkueet:

Tappara:

Tappara pelaa pelinsä A-lohkossa yhdessä KAC Klagenfurtin, HC Biel-Biennen sekä Frisk Askerin kanssa. Lienee sanomattakin selvää, että tamperelaisseura lähtee omaan lohkoonsa valtavana ennakkosuosikkina, mutta historian perusteella tämä ei ole yleensä automaattinen tae jatkoon menoon.

Tapparalle kovimman vastuksen tulee oletusarvollisesti antamaan sveitsiläinen Biel. Joukkue oli viime kaudella NLA:n runkosarjan neljäs ja se eteni liigassa aina välieriin saakka. Pudotuspelimenestys oli siis samanlainen kuin Tapparalla.

Itävaltalainen Klagenfurt ja norjalainen Frisk Asker ovat ainakin ennakkoasetelmissa sekä Tapparaa että Bieliä perässä, eikä duolle voi antaa kovinkaan suuria odotuksia menestyksen suhteen.

HPK:

Sensaatiomaiseen Suomen mestaruuteen marssineen HPK:n joukkue on muuttunut täksi kaudeksi todella rajulla tavalla. Pois ovat lähteneet muun muassa Teemu TurunenOtto PaajanenRobert LeinoEmil Larmi sekä Eetu Tuulola.

Joukkueen tilanne on siis hyvin samankaltainen kuin viime kauden alussa, joskin nyt päävalmentaja Antti Pennanen on todistanut kaikille, että hän on yksi Suomen parhaista omassa roolissaan. Kokoonpano on kuitenkin kasattu kohtalaisen tuntemattomista nimistä, joiden pitää ulosmitata kaikki potentiaali suuremman menestyksen eteen.

On kuitenkin varma, että kaukalossa HPK pelaa hyvin omanlaistansa peliä, jolla se ja Suomen maajoukkue marssivat aina mestaruuksiin saakka. Taktisesti joukkue on vahva, mutta nyt myös pelaajien on pelattava taitotasojensa mukaisesti ja kohdattava uusi haasta kansainvälisiä joukkueita vastaan CHL-ensikertalaisena.

HPK pelaa B-lohkossa yhdessä EV Zugin, HC Pilsenin sekä Rungsted IK:n kanssa. Näistä vahvin haastaja on sveitsiläinen Zug, mutta myös Pilsen saattaa olla CHL-kaukaloissa hyvin hankala vastustaja. Ennakkoon heikoin joukkue tulee Tanskasta, joskin Rungsted voitti viime kaudella Tanskan runkosarjan ja lopulta aina mestaruuden.

VOITA AITIOLIPUT HPK:N CHL-PELEIHIN!!! OSALLISTU KISAAN TÄÄLTÄ.

LUO TILI COOLBETILLE TÄSTÄ!

Pelicans:

D-lohkon suomalaisedustuksesta vastaa toinen CHL-ensikertalainen, Lahden Pelicans. Viime kaudella vahvan runkosarjan (sarjataulukossa kolmantena), mutta jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella HIFK:ta vastaan pudonnut joukkue lähtee uuteen sesonkiin kovin odotuksin.

Joukkue on ainakin paperilla hiukan heikentynyt. Tulijapuolelta löytyvät muun muassa Topi JaakolaJonatan TanusFrank GymerMatteo Pietroniro sekä Tomi Karhunen, kun taasen lähtijöiden osastolla majailevat nimet, kuten Hynek ZohornaMikko KousaJesse SaarinenJuho Olkinuora sekä Oliwer Kaski.

Kaikesta huolimatta Pelicans on hyvin valmennettu joukkue, joka ei kaihda kovaakaan peliä. Asenteesta pitävät huolen päävalmentaja Ville Nieminen sekä hänen apurinsa Pasi Nurminen. Kiekkokaupunki Lahdessa haaveillaankin nyt isommasta menestyksestä, ja myös CHL on takuuvarmasti Pelicansin to-do-listalla isoin kirjaimin.

Vastus alkulohkossa ei ole helpoimmasta päästä, sillä D-lohkossa pelaavat Pelicansin lisäksi Sveitsin välieriin yltänyt Lausanne, Tshekin mestari Ocelari Trinec sekä Valko-Venäjän vastaava Yunost Minsk. Lähtökohdat lahtelaisseuran lohkossa ovatkin sepposen selällään, sillä esimerkiksi ennakkoon heikoin joukkue Yunost Minsk onnistui kaatamaan viime CHL-kaudella TPS:n sekä Malmön.

Kärpät:

Myöskään Kärppien taival E-lohkossa ei tule olemaan se kaikista helpoin urakka, sillä oululaisten lisäksi lohkossa ovat Sveitsin mestaruuden voittanut Bern, ruotsalainen Skellefteå sekä Ranskan mestari Grenoble. Vaikka jälkimmäisenä mainittu onnistuikin nostelemaan viime kauden päätteeksi kannua, tulee se olemaan oletusarvollisesti E-lohkon heittopussi.

Kärpät on toki siitä hyvässä tilanteessa, että sen pelaajisto on todella laaja ja äärimmäisen taidokas, ja viimeisimpänä silauksena joukkueen riveihin on liittynyt Jesse Puljujärvi, jonka uskotaan olevan Liiga-joukkueelle todella hyvä vahvistus.

Kärppien kokoonpano on elänyt viime kevään finaalitappion päätteeksi paljon. Toisaalle ovat lähteneet muun muassa Teemu KivihalmeNicklas LasuAleksi HeponiemiVeini VehviläinenVille Leskinen sekä Jani Hakanpää. Tulijoita ovat Puljujärven lisäksi Janne PesonenJakub KrejcikPatrik Rybar sekä Juho Lammikko. Kesän lähtijät ja tulijat ovat siis menneet kokolailla yksi yhteen, riippuen näkökulmasta.

Vaikka Kärppien vastus ei ole helpoimmasta päästä, on joukkue silti lohkon laadukkain. Jos pelaajisto esiintyy siis omalla tasollaan, on helppo ennakoida oululaisten marssivan jatkopeleihin.

CHL:n kotisivuille pääset tästä.