CHL käyntiin tänään – TPS ja KalPa askiin ensimmäisinä suomalaisista

CHL-lohkot 2019-20 on nyt arvottu.
CHL-lohkot 2019-20 on nyt arvottu.

CHL käynnistyy tänään, kun luvassa on yhdeksän kamppailua. Suomalaisjoukkueista tulikasteensa CHL-kauteen saavat tänään TPS sekä KalPa.

TPS kohtaa vieraskaukalossa Tshekeissä Mountfield HK:n, joka pelasi viime kaudella Tshekin pääsarjan välierissä, mutta putosi Kometa Brnolle otteluvoitoin 4-2.

TPS lähtee otteluun hienoisena suosikkina ja turkulaisseuralla onkin jalkeilla jälleen erinomainen joukkue, jolla pitäisi pärjätä niin CHL- kuin Liiga-kaukaloissa. Pitsiturnauksen voittanut TPS on hävinnyt kaksi edellistä harjoitusotteluaan, kun se koki tappiot Växjölle sekä Ässille kotijäällään.

KalPa isännöi puolestaan Kuopiossa ruotsalaista suurseuraa Malmöä, jonka viime kausi päättyi Ruotsin SHL:ssä välieräsarjatappioon HV71:tä vastaan otteluvoitoin 4-1.

Viime kaudella Liigassa peräti finaaleihin asti yltänyt KalPa on heikentynyt kesäkaudella jonkun verran ja samanlaista suonenvetokautta ei KalPalta voi odottaa. KalPan vastustaja Malmö on pelannut vasta yhden harjoitusottelun, jossa se hävisi IK Panternille maalein 4-3.

KalPalla on ollut vaikeuksia harjoituskaudella ja joukkueella onkin kolme tappiota alla. Uskomme, että Malmö nappaa vierasvoiton matkaansa Kuopiosta.

Coolbetillä tupla, jossa on sekä TPS:n että Malmön voitot varsinaisella peliajalla antaa yhteiskertoimeksi 4.84, joka kuulostaa varsin hyvältä tarjoukselta.