CHL-lohkot kaudelle 2019-20 arvottu – Pelicansin syytä pitää tavaroistaan huolta

CHL-lohkot 2019-20 on nyt arvottu.
CHL-lohkot 2019-20 on nyt arvottu.

CHL-lohkot kaudella 2019-20 on nyt arvottu. Mukana on tuttuun tyyliin neljä Liiga-seuraa, kun HPK, Kärpät, Pelicans sekä Tappara ovat turnauksessa mukana.

Neljä Liiga-seuraa lähtee taistelemaan tulevalla kaudella CHL:n mestaruudesta, mihin on tähän mennessä kyennyt vain yksi suomalainen joukkue. Tämä harvinaisuus nähtiin toissa kaudella, kun JYP marssi kaikkien yllätykseksi mestaruuteen saakka.

Tällä kertaa mukana ovat Kärpät, Pelicans sekä Tappara, ja myös sensaatiomaiseen mestaruuteen marssinut HPK. Nyt CHL-lohkot kaudella 2019-20 on arvottu, ja jokainen suomalaisjoukkueista tulee pelaamaan pelinsä eri alkulohkoissa.

Huonoin arpaonni kävi Kärpillä, joka saa alkupeleissä vastaansa Sveitsin mestari Bernin, ruotsalaisen suurseura Skellefteån sekä ranskalaisen Grenoblen. On siis varmaa, että tästä lohkosta jatkoon pääsy vaatii oululaisjoukkueelta ison päivätyön.

Liigan finaalien toinen osapuoli ja Suomen mestari HPK tulee kohtaamaan sen sijaan Zugin, Plzenin sekä Rungstedin. Kuuden vuoden mittaisen finaaliputkensa viime kaudella katkaisseen Tapparan lohkossa tulevan pelaamaan Klagenfurt, Biel ja Frisk Asker.

Pelicans sai sen sijaan samaan lohkoonsa valkovenäläisen Yunost Minskin, joka nousi viime kaudella otsikoihin joukkueen tyhjentäessä vieraspelissä Malmön vieraspukuhuoneen. Asiasta voit lukea lisää täältä. Lisäksi Pelicansin lohkossa tulevat pelaamaan Trinec ja Lausanne.

Kaiken kaikkiaan mukana on tuttuun tyyliin 32 joukkuetta, jotka tulevat Suomen lisäksi 12 eri maasta; Itävallasta, Sveitsistä, Norjasta, Tshekistä, Tanskasta, Saksasta, Iso-Britanniasta, Valko-Venäjältä, Ranskasta, Puolasta, Ruotsista sekä Slovakiasta.

CHL-lohkot 2019-2020:

A-lohko:

KAC Klagenfurt (AUT)
Tappara
HC Biel-Bienne (SUI)
Frisk Asker (NOR)

B-lohko:

HPK
EV Zug (SUI)
HC Pilsen (CZE)
Rungsted IK (DEN)

C-lohko:

Luleå Hockey (SUI)
Bílí Tygři Liberec (CZE)
Augsburger Panther (GER)
Belfast Giants (GBR)

D-lohko:

Oceláři Třinec (CZE)
Lausanne HC (SUI)
Pelicans
Yunost Minsk (BLR)

E-lohko:

SC Bern (SUI)
Kärpät
Skellefteå AIK (SWE)
Grenoble (FRA)

F-lohko:

Adler Mannheim (GER)
Djurgården Stockholm (SWE)
Vienna Capitals (AUT)
GKS Tychy (POL)

G-lohko:

Färjestad Karlstad (SWE)
Red Bull Munich (GER)
HC Ambrì-Piotta (SUI)
HC05 Banská Bystrica (SVK)

H-lohko:

Frölunda Indians (SWE)
Graz 99ers (AUT)
Mountfield HK (CZE)
Cardiff Devils (GBR)

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.