Suomalaisvahti Christopher Gibson loisti Penguinsia vastaan – ensimmäinen NHL-peli liki 2 vuoteen

Suomalaisvahti Christopher Gibson pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa lähes kahteen vuoteen ja hyvin pelasikin.
Suomalaisvahti Christopher Gibson pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa lähes kahteen vuoteen ja hyvin pelasikin. Kuva: Getty Images

New York Islandersin suomalaisvahti Christopher Gibson oli pelannut NHL:ssä viimeksi keväällä 2016, kun hän torjui joukkueelleen pudotuspelipaikan varmistaneen voiton.

Kolmessa ottelussa putkeen tyystin ilman sarjapisteitä jäänyt New York Islanders, joka tarvitsee niitä kipeästi pudotuspelipaikasta taistellakseen, palasi vihdoin pisteiden makuun viime yön NHL-kierroksella.

Brooklynilaiset hakivat Pittsburgh Penguinsilta arvokkaan vieraspisteen, vaikka siis lopputuloksena olikin 2-3-jatkoaikatappio.

Islandersin tolppien välissä nähtiin suomalaisväriä ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun 2016, sillä Christopher Gibson sai ensimmäisen mahdollisuutensa NHL-tasolla lähestulkoon kahteen vuoteen.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Gibson on ollut Islandersin matkassa jo parin viikon ajan, sillä joukkueen saksalaisvahti Thomas Greiss on loukkaantuneena, mutta toistaiseksi torjuntavastuun oli kantanut kokenut Jaroslav Halak.

Viiden ottelun tappioputken myötä Islandersin valmennusjohto päätti luottaa 25-vuotiaaseen suomalaisvahtiin ja se kannatti: Islanders oli ottelussa pelillisesti pahemman kerran alakynnessä ja Gibson torjui uskomattomat 47 laukausta, tuoden kirjaimellisesti joukkueelleen sen yhden sarjapisteen.

Rumputuli Penguinsin suunnalta oli erityisen vahvaa kahdessa ensimmäisessä erässä, sillä kiekko tulitettiin kutakin kaksikymppistä kohden peräti 19 kertaa kohti suomalaisvahtia. Gibson, joka nähtiin NHL-kaukalossa vastaa viidettä kertaa, valittiinkin ottelun tauottua ansaitusti ottelun kolmostähdeksi.

Espoolaisessa Jäähongassa juniorivuosinaan pelannut ”Gibber” on pelannut kuluvalla kaudella AHL:ssä 33 ottelua ja hänen torjuntatilastonsa niistä ovat 90,90/2.31.

Gibsonin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018