Coolbetin Blogi: Colorado Avalanche – St. Louis Blues

Accuscore analysoi kaikki NHL:n pudotuspeliparit. Tänään tarkastelussa on Colorado Avalanchen ja St. Louis Bluesin välinen ottelusarja, joka starttaa tulevan yönä!

Poimi 10€ riskitön veto lätkään!

Denverissä ollaan rakennettu voittavaa joukkuetta jo pitkään, kun menestysvuosista on kulunut jo parikymmentä vuotta. Nyt nuori nippu on näyttänyt kahdessa runkosarjassa kuuluvansa liigan eliittiin, mutta viime kaudella tie nousi pystyyn pudotuspeleissä lähinnä maalivahtien loukkaannuttua yksi toisensa jälkeen. Tällä kaudella Avalanche on ollut vielä dominoivampi ja varsinkin joukkueen hyökkäys on ollut hurjassa iskussa. Puolustus on nuori, mutta äärimmäisen lahjakas – pudotuspelit tulevat olemaan kova testi. Vastaan luisteleva St. Louis Blues nousi jälleen kerran haudan partaalta pudotuspeleihin ja paransi peliään kuin sika juoksuaan. Loukkaantumiset haittasivat alkukautta, mutta Bluesin työteliäs miehistö raapi kaikesta huolimatta kasaan tarpeeksi pisteitä. Varsin perinteiseen pudotuspelisapluunaan rakennettu Blues on täysin erilainen joukkue kuin Colorado ja parin mielenkiintoa lisääkin ”vanhan liiton” fyysisen ja raskasjalkaisen joukkueen Bluesin ja modernin, pelinopean ja taitavan Avalanchen paremmuuden ratkaiseminen. Avalanche on selkeä ennakkosuosikki, mutta Bluesia ei kannata koskaan aliarvioida.

KERTOIMIIN!

Accuscoren simulaatioissa Colorado suorastaan jyrää Bluesin ylitse, voittamalla ottelusarjan 85% todennäköisyydellä. Sarja katkeaa lukemin 4-1 Coloradon hyväksi 28% todennäköisyydellä ja pelejä pelataan maksimissaan viisi 53% todennäköisyydellä.

Coolbet tarjoaa Avalanchelle olematonta 1.23 kerrointa sarjan voitosta, mutta siinäkin on yli 4% liikaa. Parempi kohde löytyy kutienkin ottelusarjan voittajasta tasoituksella, kun Colorado -2.5 ottelua – eli sarjan katkaiseminen 4-0 tai 4-1 – saa kertoimen 2.35 (42.6%) todennäköisyyden ollessa 49%. Ylikerroin löytyy myös pelattavien otteluiden määrässä, jossa alle 5.5 ottelua saa kertoimen 2.05 (48.8%), kun simulaatioissa todennäköisyys on 53%.