Coolbetin Blogi: Lukko – Kärpät

Kotimainen Liiga pyörähtää tämän vuoden osalta kunnolla käyntiin huomenna, kun tarjolla on täysi ottelukierros. Accuscore analysoi Coolbetin blogissa kenties perjantain kuuminta matsia, jossa yhteen iskevät Lukko ja Kärpät.

TALLETA 10€ PELAA 50€!

Kenties hieman alisuorittanut oululaisryhmä on päässyt maistamaan kiekkoilua jo vuoden 2021 puolella, kun se kaatoi nihkeääkin nihkeämmässä tiistain kotiottelussa Jukurit lukemin 3-2 voittolaukauksilla. Pelaamattomuus paistoi molempien joukkueiden otteissa ja Kärpille kyseessä oli vasta toinen matsi kuukauden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen. Ensimmäisessä kaatui JYP lukemin 4-3.

Kärppien pelaaminen on ollut läpi kauden tasapaksua eikä aiemman kaltaista dominointia ole nähty kuin ajoittain. Pelaajamateriaali on kuitenkin erinomainen ja vaikuttaakin siltä, että Kärpät pelaa tällä hetkellä säästöliekillä. Kun otteluita on pelattu 18, Kärpillä on plakkarissa yhdeksän voittoa varsinaisella peliajalla ja kolme kahden pisteen voittoa pistekeskiarvolla 1.83. Kärpät on onnistunut iskemään keskimäärin 3.06 maalia ottelua kohden, joka oikeuttaa Liigassa sijalle 5., mutta päästetyissä maaleissa oululaiset ovat vasta sijalla 9. lukemalla 2.78. Varsinkin aiempiin kausiin verrattuna puolustus- ja maalivahtipeli on sakannut pahemman kerran.

Rauman Lukko on ollut syyskauden ykkönen yhdessä Tampereen Ilveksen kanssa ja joukkueet jakavat sarjan kärkipaikan tasapisteissä ja samalla pistekeskiarvolla 2.14. Lukko on voittanut 21 ottelustaan 15 ja hävinnyt kuusi – jatkoaikoja eivät raumalaiset ole turhaan pelailleet. Lukko on tehdyissä maaleissa sarjan kärkijoukkue keskiarvolla 3.95 ja myös päästetyissä maaleissa selkeästi paras keskiarvolla 2.14. Lukkokin on vääntänyt kuukauden tauon jälkeen kaksi ottelua, joista ensimmäisessä Jukurit tarjosi Pekka Virran suojateille shokkihoitoa viemällä pisteet Mikkelissä puhtaasti lukemin 4-0 ja toisessa kaatui sarjajumbo HPK vain vaivoin 2-1.

Lue koko blogi ja tsekkaa pelivihje!

KERTOIMIIN

Tsekkaa myös: Ässät hankki NHL-kokemusta takalinjoille