Coolbetin blogi: Saksa – Suomi

Accuscore analysoi jälleen Coolbetin blogissa Leijonien ottelua – Suomi kohtaa tänään Saksan kello 20:15.

Coolbetin kovin jääkiekkoveikkaaja -kisa!

Leijonat jatkaa MM-kisaurakkaansa B-lohkon kärkikamppailulla, jossa vastaan luistelee aina vaarallinen Saksa. Saksalaiset ovat esiintyneet kisoissa edukseen ja keränneet neljästä pelaamastaan ottelusta yhdeksän pistettä, kun Italia, Norja ja Kanada ovat kaatuneet. Kazakstan oli myös Saksalla vaikea vastus ja veikin pisteet lukemin 3-2. Saksa lähteekin Suomea vastaan pesemään kasvojaan eivätkä Leijonat takuuvarmasti pääse helpolla.

Saksalla on koossa melkoisen kova nippu, josta löytyy paljon NHL-kokemusta kovissa liemissä keitettyjen pelaajien kunte Tom Kuhnhackl, Tobias Rieder ja Korbinian Holzer muodossa. Vuoden 2020 NHL-varaustilaisuudessa numerolla 17 huudettu Lukas Reichel sekä numerolla 34 varattu John Peterka edustaa nuorempaa saksalaista pelaajasukupolvea. Saksa onkin tasapainoinen joukkue, josta ei varsinaisia heikkoja lenkkejä löydy. DEL-liigassa kannuksensa hankkineiden pelaajien suhteellinen taso on aina kysymysmerkki, mutta Kanadan voittaminen oli osoitus joukkueen kilpailukyvystä.

Saksa on Leijonille kova testi ja jaossa saattaa hyvinkin olla lohkovoitto. Ottelusta odotetaan varsin tasaista, mutta Suomen joukkue vaikuttaa hienoisesti laadukkaammalta kokonaisuudelta. Saksan päävalmentajana toimiva Toni Söderholm sekä apuvalmentaja Ville Peltonen pitävät huolen siitä, etteivät saksalaiset jää Suomen jalkoine pelitaktisella puolella.

KERTOIMIIN!

Accuscoren simulaatiot vs. Coolbetin kertoimet

Suomi lähtee otteluun varsin selkeänä suosikkina kerrointen valossa, kun Coolbet tarjoaa Leijonien voitolle kertoimen 1.42 (70.4%). Accuscoren simulaatiot ovat lähes samoissa lukemissa, kun Suomi vie voiton viimeistään voittolaukauksilla 66.5% todennäköisyydellä. Saksan voiton kerroin 2.88 (34.7%) ei siis aivan riitä pelattavaksi, kun Accuscoren rajakerroin olisi 2.95.

Vaikka molemmat joukkueet ovat pelanneet mainiosti puolustuspäässä, simulaatioissa isketään maaleja hieman suuremmalla todennäköisyydellä kertoimiin verrattuna. Saksalaiset onnistuvat maalinteossa keskimäärin 2.6 kertaa ja Suomi puolestaan 3.6 kertaa. Yhteensä simulaatioissa maaleja tulee noin 6.2 ja mediaani asettuu kuuden maalin kohdalle. Coolbet tarjoaakin mainion pelikohteen yli 4.5 maalia kertoimella 1.72 ja rohkeammille yli 5.5 maalia kertoimella 2.40. Simulaatioissa yli 4.5 maalin mennään yli 70% todennäköisyydellä ja yli 5.5 maaliakin nähdään 60% todennäköisyydellä.