Coolbetin Blogi: Suomi – Italia

Accuscore analysoi jälleen Coolbetin blogissa Leijonien ottelua – Suomi kohtaa tänään Italian ”jännittävässä” trillerissä kello 20:15.

Coolbetin kovin jääkiekkoveikkaaja -kisa! 

Suomi kohtaa MM-turnauksen neljännessä ottelussaan ennalta selkeästi lohkon heikommaksi joukkueeksi povatun Italian. Italialaiset lähtivät kisoihin hankalista asemista, kun osa joukkueen runkopelaajista joutui jäämään sivuun koronan tai muiden loukkaantumisten takia eikä jääkiekon lilliputin taso päätä huimaa muutenkaan. Joukkueen otteet ovat tilanteeseen nähden olleet tuloksellisesti siedettäviä, vaikka tappio onkin tullut jokaisesta kolmesta ottelusta. Suomi puolestaan pesi kasvonsa nöyryyttävän Kazakstan-tappion jälkeen ja löi Norjan lukemin 5-2.

Italia avasi kisat 9-4 tappiolla Saksaa vastaan, sen jälkeen pisteet vei Norja lukemin 4-1 ja viimeisimpänä Latvia nollasi italialaiset 3-0. Jos Italian otteista etsitään positiivista, niin Kanadan juniorisarja OHL:n Sarnia Stingissä kiekkokoulutuksensa saanut maalivahti Justin Fazio on ollut mies paikallaan – joskin täysin mahdottoman tehtävän edessä. Latviaa vastaan torjuntoja kertyi 41, Norjaa vastaan 35 ja Saksaakin vastaan yhdeksästä takaiskumaalista huolimatta peräti 43. Bolzanon maalivahti saattaakin löytää itsensä ensi kaudella tasokkaammasta kiekkomaasta. Muuten Italian miehistö on vajonnut tasaisen harmaaksi massaksi, vaikka asenteen puutteesta ei saapasmaan pelaajia voi syyttää – Pasi Rautiaista lainaten, taso ei vain yksinkertaisesti riitä.

Suomelle kyseessä onkin lähes harjoitusottelun tasoinen koitos, jossa tärkeintä on välttyä loukkaantumisilta, kerrata pelitaktiikkaa ja kerätä onnistumisia jatkoa ajatellen. Valmentaja Jukka Jalonen on tunnettu erinomaisena motivoijana, joten takki auki Leijonat tuskin otteluun kaikesta huolimatta lähtevät. Vain voitto kelpaa, sillä kiharaisessa lohkossa kaikki on edelleen mahdollista. Leijonien turnaus on Kazakstania vastaan nähdystä lapsuksesta huolimatta mainiosti ja voitto USA:sta saattaa osoittautua elintärkeäksi jatkoa ajatellen. Norja aiheutti Suomelle ajoittain harmaita hiuksia ja onnistui muutamaan otteeseen repimään Leijona-puolustuksen riekaleiksi. Italiaa vastaan voidaankin odottaa petrausta sekä puolustuspelaamiseen että myös hyökkäysten päättämiseen, jossa varsinkin Kazakstania vastaan oli selkeästi parannettavaa.

KERTOIMIIN!

Accuscoren simulaatiot vs. Coolbetin kertoimet

Täysin ylivoimaisen Suomen kertoimet ovat Coolbetilla 1×2-kohteessa tasoa 1.01 eikä Accuscore ole tästä arviosta kaukana, sillä simulaatioissa Suomi voittaa 98.8% todennäköisyydellä – pelattavaa ei 1×2-kohteista löydy.

Tasoitusvedossa joukkueiden maalieroksi arvioidaan 5.5 maalia, kun Suomi -5.5 saa Coolbetilla kertoimen 1.87 (53.5%). Accuscoren simulaatioissa joukkueiden ero on lähes vastaava, kun Italia onnistuu maalinteossa keskimäärin 0.7 kertaa ja Suomi puolestaan 5.7. Italian tasoitus +5.5 maalia saa kertoimen 1.94 (51.6%), joka on nippanappa pelattavissa muutaman prosentin ylikertoimena.

Parempi pelikohde löytyy kuitenkin kokonaismaalimäärästä, Coolbetin tarjotessa kohteelle alle 6.5 maalia kertoimen 2.04 (49%). Accuscoren simulaatioissa isketään keskimäärin 6.4 maalia ja mediaani jää lähemmäksi kuutta osumaa. Alle 6.5 maalia tapahtuu simulaatioissa 54.5% todennäköisyydellä, jolloin rajakerroin olisi 1.83.