Coolbetin blogi: Suomi – Latvia

Accuscore analysoi jälleen Coolbetin blogissa Leijonien ottelua – Suomi kohtaa tänään Latvian kello 20:15.

Coolbetin kovin jääkiekkoveikkaaja -kisa!

Suomi vei lauantai-illan jännitysnäytelmän Saksaa vastaan niukasti lukemin 1-2 ja pitää hallussaan B-lohkon ykkössijaa 12 pisteellä viiden ottelun jälkeen. Pudotuspelipaikka on edelleen teoriassa mahdollista menettää, joten myös sunnuntain Latvia-ottelussa riittää panosta – varsinkin kun lohkon päätösottelussa vastaan asettuu peliään turnauksen edetessä parantanut Kanada. Latvia kärkkyy paikkaa jatkopeleihin kerättyään viidestä ottelusta kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa B-lohkon sijaan viisi. Kiharaisen lohkotilanteen ansiosta Latvialla on vielä täydet mahdollisuudet nousta jatkopeleihin.

Latvia avasi turnauksensa upealla 0-2 voitolla Kanadasta ja haastoi myös USA:n tosissaan vaikka hävisikin lukemin 4-2. Varsinkin Latvian puolustuspelaaminen sekä maailmanluokan maalivahtipeli ovat vakuuttaneet isompia maita vastaan. Toisaalta tappio voittolaukauksilla sekä Norjalle että Kazakstanille soittavat hälytyskelloja eikä Latvia vakuuttanut heikompia joukkueita vastaan. Latvian materiaali on kuitenkin verrattain kovaa luokkaa ja mukana on laadukkaita pelaajia sekä KHL- että SHL-jäiltä. Varsinkin hyökkäyspäässä joukkueen tähtipelaajat ovat kuitenkin pettäneet pahasti, kun esimerkiksi KHL:n Vityazissa 49 pistettä nakutellut Kaspars Daugavins on saalistanut nimiinsä vain yhden syöttöpisteen ja Dinamo Rigan luottomies Miks Indrasis merkkauttanut plusmiinus-tilastoon jäätävän lukeman -5.

Tiivis puolustus ja maalivahtipeli ovat Latvian aseet myös Leijonia vastaan. Suomi ei ole juurikaan maaleilla mässäillyt, kun viidessä ottelussa tehtyjä maaleja on vain 13 eli keskimäärin 2.6. Omiin ei sitten olekaan kolissut senkään vertaa ja päästetyissä maaleissa Suomi on USA:n kanssa kisojen paras: vain kuusi päästettyä maalia viidessä ottelussa, keskiarvo siis 1.2. Suomi lähtee Latviaa vastaan selkeänä ennakkosuosikkina mutta altavastaajallakin on mahdollisuudet yllätykseen, ellei Suomen hyökkäyspeliin saada lisää onnistumisia ja maalihanoja auki.

Suomen paras pistemies turnauksessa on ollut Anton Lundell, jonka saldo viidessä pelissä on 3+1=4 mikä oikeuttaa turnauksen pistepörssissä sijalle 29. Suomen joukkue onkin suorittanut tasaisesti – joku voisi sanoa jopa tasapaksusti – eikä varsinaisia huippusuorituksia olla varsinkaan hyökkäyspäässä vielä nähty. Vahvasti puolustava Latvia onkin Leijonille jälleen oivallinen koetinkivi, sillä tulosta on jo alettava syntymään kohti jatkopelejä edetessä. Niukat voitot USA:sta ja Saksasta kuitenkin osoittavat, että Leijonat pystyy kampeamaan voittoja myös puolustustaistelulla, kun vastustaja pidetään tehokkaasti pois maalipaikoilta.

KERTOIMIIN!

Accuscoren simulaatiot vs. Coolbetin kertoimet

Suomi on ottelussa ylivoimainen ennakkosuosikki, kun Coolbet tarjoaa Leijonille lopullisesta voitosta kertoimen 1.23 (81.3%). Accuscoren simulaatiot ovat jälleen samoilla jäljillä, kun Suomi voittaa noin 75% todennäköisyydellä. Latvian voiton kerroin 4.20 (23.8%) on hienoisesti yläkanttiin, kun Accuscoren simulaatioissa Latvia yllättää 25% todennäköisyydellä, jolloin kerroinraja on 4.00.

Maalimäärän odotetaan jäävän verrattain alhaiseksi, eikä yli/alle –kohteista löydy miellyttävää pelattavaa. Kumpikin joukkue puolustaa tiiviisti, maalivahdit ovat erinomaiset eikä hyökkäyspäästä löydy pomminvarmoja ratkaisijoita. Maaliverkkoja tasaiseen tahtiin heilutellut Anton Lundell on simulaatioissa ottelun todennäköisin maalintekijä osumaprosentilla 34%, jolloin kerroinraja olisi 2.94. Coolbet tarjoaa Lundellin maalista kertoimen 3.00, joka on siis niukasti pelattavissa.