Coolbetin Blogi: Suomi – Saksa

Jääkiekon MM-turnaus etenee vääjäämättä kohti loppuaan ja edessä ovat välierät. Finaalipaikka on tarjolla neljälle parhaalle B-lohkon joukkueelle eli mukana ovat USA, Suomi, Saksa ja Kanada.

Voita Leijonien pelipaita!

Puolivälierissä nähtiin kaksi yllätystä, kun peliään sian juoksun lailla parantanut Kanada peittosi Venäjän todellisessa trillerissä jatkoajalla ja myös Saksa päihitti ennakkosuosikki Sveitsin pidemmän kaavan mukaan vasta voittolaukauksilla. Suomi ja USA olivat suosikkeja Tshekkiä ja Slovakiaa vastaan, ja hoitivat leiviskänsä odotetusti. Accuscoren simulaatiot löysivät puolivälieräpareista mainiosti ylikertoimet ja myös mestaruusvedoissa ylikertoimina keikkuneet USA ja Suomi ovat edelleen mukana taistossa.

Leijonat saivat välierään vastaansa varmasti mieluisan yllättäjän, kun Saksa peittosi Sveitsin viime hetkien rynnistyksellään. Vaikka Saksa on jo vuosia kolkutellut menestyksen portteja, vaikuttaa se edelleen muita suuria kiekkomaita aavistuksen heikommalta nipulta. Suomalaisosaamista valmennukseen tuovat Toni Söderholm ja Ville Peltonen ovat kuitenkin pitäneet huolen, että saksalaisten joukkuehenki on katossa ja pelitapa on erittäin tiivis – hyvin pitkälle samankaltainen kuin Suomella. Suomella on kohtaamisessa hienoinen materiaalietu, mutta erot eivät ole suuria ja myös Saksalta löytyy huippuyksilöitä. Alkusarjan kohtaaminen oli äärimmäisen tasainen, mutta Suomen huikea puolustus- ja maalivahtipeli pitivät Saksan loitolla lopun myllytyksestä huolimatta – Saksa sai vain 13 laukausta Suomen maalia kohti ja näistäkin kahdeksan kolmannessa erässä. Suomen ongelmat ovat, ehkäpä jo odotetusti, olleet maalinteossa ja hyökkäyspelin tehottomuudessa. Tshekki kaatui yhdellä maalilla, kun Juho Olkinuora piti joukkuetta pystyssä. Vastaavaa suoristusta kaivataan Saksaakin vastaan, jos verkot eivät hyökkäyspäässä tunnu millään heiluvan. Odotettavissa puolustusvoittoinen ja tiukka kamppailu, jossa tuskin Havaiji-kiekkoa nähdään.

Suomi on simulaatioissa varsin selkä suosikki ja ottaa voiton Saksasta noin 74 % todennäköisyydellä. Vastustajiensa laukaisumäärät erittäin alhaisina pitänyt Suomi saa selkeän edun tiiviistä puolustuspelistä ja Olkinuoran huikeista otteista – ainoastaan maalinteko on kysymysmerkki. Coolbet tarjoaa Suomen finaalipaikasta kertoimen 1.35 (74%), joka on täysin sama kuin simulaatioissa. Myöskään Saksan kerroin ei ole pelattavissa simulaatioiden perusteella, kun kerroinraja olisi 3.85 ja Coolbet tarjoaa kertoimen 3.20.

Ylikertoimen metsästyksessä löytyi kuitenkin yksi osuma. Saksan superlupaus Lukas Reichel on simulaatioissa niukasti joukkueensa todennäköisin maalintekijä noin 18% todennäköisyydellä. Coolbet tarjoaa Reichelin osumasta kertoimen 6.00 (16.7%), joka on hienoisesti yläkanttiin kun kerroinraja on 5.55.

KERTOIMIIN!