Coolbetin blogi: Suomi – Tshekki

Accuscore analysoi jälleen Coolbetin blogissa Leijonien ottelua. Suomi kohtaa Tshekin kuolemanottelussa kello 20:15.

SKABA: Voita Leijonien pelipaita!

Jääkiekon MM-turnauksen pudotuspelit käynnistyvät puolivälierillä tänään ja omassa lohkossaan toiseksi sijoittunut Suomi saa vastaansa toisen lohkon kolmosen Tshekin. Suomen ainoaksi tahraksi lohkovaiheessa jäi Kazakstanille kärsitty tappio voittolaukauksilla sekä pistemenetykset Latvialle ja Kanadalle. Tshekin turnaus käynnistyi tahmeasti, kun avausottelussa Venäjä vei voiton 4-3 ja myös Sveitsi kellisti tshekit seuraavassa ottelussa lukemin 2-5. Tämän jälkeen Tshekki kuitenkin ryhdistäytyi ja varmisti lohkon kolmossijan ottamalla viimeisessä alkusarjan pelissään vakuuttavan 3-7 voiton naapuristaan Slovakiasta.

Tshekillä on jalkeilla erittäin iskukykyinen nippu ja joukkuetta povattiinkin ennen turnausta toisiksi suurimmaksi ennakkosuosikiksi heti Venäjän jälkeen. Aivan odotetun vakuuttavaa ei Tshekin pelaaminen ole ollut, vaikka lohkovaiheen loppua kohden varsinkin puolustuspelaaminen alkoi näyttää paremmalta. Tshekki iski alkusarjassa keskimäärin 3.86 maalia ja päästi 2.57 eli joukkue oli alati vaarallinen molemmissa päissä kenttää. Suomi puolestaan näyttäytyy vastaavissa tilastoissa erittäin odotetusti: tehtyjä maaleja keskimäärin 2.71 ja päästettyjä vain 1.43. Kuten usein ennenkin, on sekä Suomen maalivahti- että puolustuspeli kuulunut turnauksen parhaimmistoon, mutta pistepörssissä eivät Leijonat juhli.

Kummankin joukkueen hyökkäyspään tehot ovat jakautuneet useammalle kentälliselle, mutta ykköspyssyt Suomen Anton Lundell ja Tshekin Dominik Kubalik ovat kuudella pisteellään erottuneet edukseen. Varsinkin Lundellin panos Suomen maalinteossa on ollut merkittävä ja pelien kovetessa tehoja kaivataan myös muilta kärkipelaajilta. Arttu Ruotsalainen on alkanut heräilemään turnauksen edetessä ja onkin paukuttanut neljä osumaa. Tshekin tehomiehinä ovat häärineet Kubalikin lisäksi viiden pisteen Jan Kovar sekä Michal Spacek – Jakub Vrana, Filip Zadina, Filip Chytil ja Libor Sulak ovat puolestaan kaikki merkkauttaneet neljä pistettä. Suomalaisista neljään pisteeseen yltävät Tony Sund, Jere Innala ja Saku Mäenalanen.

Lähtökohtaisesti Tshekki on Suomea edellä hyökkäyspelaamisessa ja maalinteossa, mutta Suomen vahvuudet puolustuspelaaminen ja tiivis viisikkopeli ovat Tshekkiä edellä. Odotettavissa on äärimmäisen tasainen taisto.

KERTOIMIIN!

Accuscoren simulaatiot vs. Coolbetin kertoimet

Accuscoren simulaatioissa Suomi on hiuksenhieno suosikki ja voittaa 50.2% todennäköisyydellä. Kyseessä on siis lähes täydellinen kolikonheitto ja voiton todennäköisyys lähes sama kummallekin joukkueelle. Suomen jatkopaikan kerroin on Coolbetilla 2.00, eli marginaalisesti yli 50.2% raja-arvon – selkeästi pelattavissa siis.

Kertoimien valossa ottelusta odotetaan hyvin vähämaalista, mutta simulaatioissa verkkoja heilutellaan kertaluokkaa useammin. Kumpikin joukkue osuu ottelussa keskimäärin 3.0 kertaa, jolloin kokonaismaalimäärä nousee 6.0:n. Coolbet tarjoaa jo kohteelle yli 4.5 maalia maistuvaa kerrointa 2.12, joka on selvästi yläkanttiin simulaatioiden kerroinrajaan 1.35 verrattuna. Rohkeimmat poimivat yli 5.5 maalia kertoimella 3.30.

Tshekin todennäköisin maalintekijä ottelussa on Dominik Kubalik, noin 30% todennäköisyydellä mutta lähes samaan yltää Jakub Vrana, jonka kerroin on houkuttelevampi 3.75 (26.7%). Vrana iskee ottelussa maalin 29% todennäköisyydellä ja on paras pelikohde maalintekijöistä.